Demokrate Pljevlja: U Parlamentu se raspravlja argumentima, a ne silom

"Očigledno da Mirko Đačić nije u stanju da podnese argumentovanu raspravu u kojoj u kontinuitetu biva poražen i izveden na čistac pred licem javnosti"
916 pregleda 3 komentar(a)
Odbornici pljevaljskih Demokrata, Foto: Demokratska Crna Gora
Odbornici pljevaljskih Demokrata, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 27.12.2018. 17:45h

Osuđujemo dobacivanja, uvrede i fizičke nasrtaje predsjednika Opštine na predstavnike građana u parlamentu i to mora da prestane, navodi se u reagovanju pljevaljskih Demokrata na današnja događanja u lokalnom parlamentu.

>> Napeto u Pljevljima: Đačić fizički onemogućio Bojovića da dođe do govornice

"Očigledno da Mirko Đačić nije u stanju da podnese argumentovanu raspravu u kojoj u kontinuitetu biva poražen i izveden na čistac pred licem javnosti. Danas je Skupština Opštine Pljevlja napravila nekoliko koraka unazad od savremene i demokratske parlamentarne rasprave u kojoj je zahvaljujući predsjedniku opštine stvorena kafanska atmosfera. To je nedopustivo i neodgovorno prema građanima", saopštile su Demokrate.

Iz te partije su pozvali na mir i parlamentarni duh i poručili da je Skupština dom u kojem se rasprava vodi argumentima a ne silom.

"Upozoravamo Mirka Đačića i na činjenicu da je već pravosnažno osuđen za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i da je na uslovnoj osudi. Očigledno da krivična sankcija u konkretnom slučaju nije bila adekvatna i dovoljna garancija da će osuđeni prestati sa takvim ili sličnim ponašanjem".

"Nepoznanica je zašto predsjednik opštine nema ličnog mira i demokratskog kapaciteta da sasluša drugačije mišljenje i stanovnište potkrepljeno neoborivim činjenicama i istinom".

Na kraju su pljevljske Demokrate pozvale na šire konsultacije oko nastavka rada ubuduće "kako bi se sačuvalo dostojanstvo lokalnog parlamenta i sankcionisala neprimjerena ponašanja".

"Odbornik je predstavnik građana i predstavnici izvršne vlasti dužni su odnositi se prema njemu sa poštovanjem i uvažavanjem. Ako predsjednik Opštine nije u stanju da čuje drugačiji stav od njegovog, neka odmah podnese ostavku, što je odavno trebao i da učini".

Bonus video: