Pajović: Pozitivna pokazala da su moguće promjene na miran način

On je danas da glavnom analitičarkom za zapadni Balkan u Evropskom direktoratu Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije, Suzan Lafi, razgovarao o aktuelnim političkim pitanjima u Crnoj Gori koja se odnose na potpisivanje sporazuma između vlasti i opozicije, kao i nastavku evroatlanskih integracija
61 pregleda 44 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Luka Zeković
Darko Pajović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.04.2016. 16:40h

Pozitivna Crna Gora je pokazala da je moguće i na miran i nenasilan način sprovesti političke promjene, saopštio je lider te stranke, Darko Pajović.

On je danas da glavnom analitičarkom za zapadni Balkan u Evropskom direktoratu Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije, Suzan Lafi, razgovarao o aktuelnim političkim pitanjima u Crnoj Gori koja se odnose na potpisivanje sporazuma između vlasti i opozicije, kao i nastavku evroatlanskih integracija.

Pajović je, kako je saopšteno nakon sastanka, upoznao sagovornicu sa Planom Pozitivne za prevazilaženje političke krize koji je bio uslov za podršku otvorenoj Vladi, i kazao da je time ujedno postavljen temelj za pregovore između vlasti i opozicije koji je kasnije dodatno razrađivan kroz Parlamentarni dijalog.

“Pokazali smo da je moguće mijenjati stvari i na miran i nenasilan način i sprovesti političke promjene. Vizija Pozitivne, obuhvaćena Planom, najbolji je pokazatelj da na društvene procese mogu uticati samo oni koji imaju demokratski kapacitet i kojima su benefiti države i građana ispred partijskih i ličnih interesa” rekao je Pajović.

On je kazao da je optimista kada je u pitanju potpisivanje Sporazuma između vlasti i opozicije.

“Potpisivanje Sporazuma je neophodno kako bi se stvorili uslovi za održavanje fer i demokratskih izbora, sa jedne, i kako bi se uspješno doveo do kraja proces evroatlanskih integracija, sa druge strane”, poručio je Pajović.

Bonus video: