Spevak iz SDP-a prešao u SD

"U Socijaldemokratama Crne Gore vidim partiju moderne ljevice, koja je svojim dosadašnjim djelovanjem pokazala da se s pravom može nazvati prirodnim sljedbenikom izvorne socijaldemokratske ideje, zbog koje sam inače i odlučio da se bavim politikom"
138 pregleda 20 komentar(a)
Mihal Spevak, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Mihal Spevak, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 13.04.2016. 12:01h

Član Odbora Glavnog grada SDP-a Mihal Spevak napustio je tu partiju i prešao u redove Socijaldemokrata Crne Gore.

Kako je saopšteno iz SD-a kao razloge napuštanja SDP-a, Spevak je naveo neslaganje sa politikom partije, "kao i njeno odustajanje od izvornih programskih principa".

"Politika tumaranja koju u poslednje vrijeme vodi SDP, po mojem mišljenju je izgubila nit kako sa socijaldemokratijom, tako i sa socijaldemokratskim vrijednostima, zbog čega sam donio odluku da napustim tu partiju. S druge strane, u Socijaldemokratama Crne Gore vidim partiju moderne ljevice, koja je svojim dosadašnjim djelovanjem pokazala da se s pravom može nazvati prirodnim sljedbenikom izvorne socijaldemokratske ideje, zbog koje sam inače i odlučio da se bavim politikom. Zato ću svoj politički angažman nastaviti u Socijaldemokratma Crne Gore, kojima je istinski prioritet zalaganje za stvaranje ekonomski razvijenog, pravednog i solidarnog društva, uz činjenicu da ovo razmišljanje dijele mnogi moji prijatelji koji su godima podržavali ove vrijednosti", naveo je Spevak.

Bonus video: