DNP: Snimak će pokazati nedolično ponašanje Đačića

"Javnost u Pljevljima, a i šire, posebno je zainteresovana i apsolutno ima pravo da, nakon svega što se na ovoj sjednici desilo, vidi makar njen snimak na jutjubu"
882 pregleda 1 komentar(a)
Detalj sa sjednice SO Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Detalj sa sjednice SO Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 28.12.2018. 11:08h

Demokratska narodna partija (DNP) zatražila je od Televizije Pljevlja da objavi snimak kompletne sjednice Skupštine opštine Pljevlja koja je održana 26. i 27. decembra.

Kako su naveli snimak će pokazati "nasilničko, neuračunljivo i nedolično ponašanje predsjednika opštine Pljevlja Mirka Đačića".

Opozicioni odbornici u Pljevaljskom parlamentu napustili su sjednicu nakon što je Đačić pokušao fizički da spriječi odbornika DNP-a, Vladislava Bojovića da izađe za skupštinsku govornicu.

"Možemo da pretpostavimo da je razlog, što se od strane Televizije Pljevlja još uvijek ne objavljuje snimak na njihovom youtube kanalu, taj što je prve ljude lokalne televizije pozvao Mirko Đačić i vršio pritisak na ovaj lokalni javni servis, tražeći da snimak, na kojem je on neslavni akter, ne objavljuju ni po koju cijenu".

Kako su naveli iz DNP-a RTV Pljevlja je "u obavezi da objavi ovaj snimak".

"Kao što su to činili sa svim snimcima sjednica Skupštine opštine Pljevlja poslednjih mjeseci, posebno imajući u vidu da Televizija Pljevlja za tu namjenu redovno dobija po 2.000 evra od opštine Pljevlja, bolje reći od novca građana Pljevalja, iako ne vrše direktan prenos sjednice. Javnost u Pljevljima, a i šire, posebno je zainteresovana i apsolutno ima pravo da, nakon svega što se na ovoj sjednici desilo, vidi makar njen snimak na jutjubu".

Iz DNP-a navode da vjeruju da će odbornici vladajuće većine u Pljevljima naredne dane posvetiti dogovoru i donošenju odluke da odmah posle praznika sami smjene Đačića.

"Koji svojim nasilničkim i nedoličnim ponašanjem, nanosi nepopravljivu štetu funkciji predsjednika opštine i samoj opštini Pljevlja, dok njene građane izlaže neviđenoj sramoti. Mirko Đačić je pokazao da on jednostavno nije u stanju da vodi opštinu koja je ionako opterećena brojnim neriješenim problemima koji ozbiljno ugrožavaju njen opstanak", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: