LP bi da vrati Tivćane koji su otišli 90-ih: Đukanović neodmjereno pozdravio oslobađanje Šešelja

"Došao je trenutak da preuzmemo odgovornost i da učestvujemo u vlasti. Ubjeđen sam da će liberali biti tas na vagi nakon 17. aprila i da se bez nas neće moći konstituisati vlast", kazao je liste LP za lokalne izbore u Tivtu 17. aprila, Borislav Samardžić
60 pregleda 22 komentar(a)
Liberalna partija, press Tivat, Foto: Siniša Luković
Liberalna partija, press Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 09.04.2016. 12:45h

Liberalna partija u Tivtu se zalaže za nastavak reforme lokalne samouprave i omogućivanje građanima da se aktivnije uključe u proces pripreme i donošenja odluka.

"Podržaćemo osnivanje Udruženja privatnika Tivta kojeće, zajedno sa lokalnom samoupravom, osmisliti privredni ambijent opštine i raditi na smanjenu nezaposlenosti", obećao je nosilac liste LP za lokalne izbore u Tivtu 17. aprila, Borislav Samardžić.

On je, uz kandidata za odbornika Milivoja Slabija, povjerenika partije za Tivat Marinka Pavićevića i predsjednika LP Andriju Popovića, danas na pres konferenciji u Gradiošnici, predstavio program koji LP nudi Tivćanima.

Liberali će se, kako je istaknuto, založiti da zaposleni u privatnom sektoru izjednače u riješavanju stambenih pitanja sa zaposlenima u Opštini i lokalnim javnim preduzećima, da Opština uzme veću ulogu u suzbijanju sive ekonomije i da se u urbanističko i razvojno planiranje grada aktivnije uključi NVO sektor i sami građani.

Samardžić je naglasio i da će u fokusu njihove pažnje osim centra grada, biti i prigradska naselja kakvo je Gradiošnica, kao i izvlačenje većih benefita za Tivćane od velikih stranih investicija koje se realizuju na području te opštine.

"Cilj LP je da bude dio vlasti u Tivtu. Liberali nikad nisu bili dio vlasti u ovoj opštini, uvijek smo bili opozicija. Došao je trenutak da preuzmemo odgovornost i da učestvujemo u vlasti. Ubjeđen sam da će liberali biti tas na vagi nakon 17. aprila i da se bez nas neće moći konstituisati vlast", kazao je Samardžić.

Po njegovim riječima LP će inicirati i formiranje posebnog opštinskog Sekretarijata za povratak raseljenih Tivćana, "koji su bili primorani da odu iz svog grada nakon onog sramnog rata".

"Procjena je da je oko 10 posto Tivćanki i Tivćana moralo napustiti ovaj divni grad. Sada im se treba omogućiti da se u njega vrate. Ideolog ideologije "krvi i tla" bio je upravo Vojislav Šešelj čije oslobađanje pred Haškim tribunalom neodmjereno pozdravlja premijer Milo Đukanović. To liberali nikako ne mogu da prihvate", naglasio je Samardžić.

Predsjednik LP Andrija Popović kazao je da u Tivtu treba unaprijediti saobraćajnu infrastrukturu izgradnjom zaobilaznice i izrazio zadovoljstvo činjenicom da je kako je kazao, u državnom budžetu za ovu godinu odvojeno 200 hiljada eura za izradu projekta zatvorenog bazena u Tivtu.

Marinko Pavićević je poručio da će liberali "pomoći da se uštimaju žice" lokalne vlasti.

Bonus video: