Pajović sa predstavnicima OEBS-a: Pozitivna pokrenula proces političkih promjena

Pajović je istakao značaj i ulogu OEBS- a, kao i njihovu podršku procesu unaprijeđenja demokratije u Crnoj Gori
133 pregleda 17 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Luka Zeković
Darko Pajović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.04.2016. 14:24h

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović sastao se se ambasadorom Marselom Peškom, direktorom Centra za prevenciju konflikata i zamjenikom šefa Sekretarijata OEBS i ambasadorkom Janinom Hrebičkovom, šeficom Misije OEBS u Crnoj Gori. Tokom sastanka sagovornici su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji.

“Planom Pozitivne, koji je bio uslov za podršku Vladi u parlamentu, nakon 27 godina, pokrenuli smo proces političkih promjena, koje su omogućile opoziciji da uđe u Vladu kako bi kontrolisali, sproveli i realizovali kompletan izborni proces”, kazao je Pajovic.

Istovremeno, kako je naglasio Pajović, Planom Pozitivne sačuvani su mir i politička stabilnost kao važne pretpostavke za uspješan nastavak evroatlanskih integracija, ali i organizaciju slobodnu i fer izbora.

Osvrćući se na najavljeno potpisivanja Sporazuma između vlasti i opozicije, Pajović je istakao "da je to značajan demokratski iskorak i šansa za sprovođenje slobodnih i fer izbora neophodnih za suštinske promjene crnogorskog društva".

Pajović je istakao značaj i ulogu OEBS- a, kao i njihovu podršku procesu unaprijeđenja demokratije u Crnoj Gori.

Bonus video: