Risančić: Bitna što veća izlaznost na izborima u Tivtu

"Zalagaćemo se za lokalnu vlast kojoj će u prvom redu biti važan građanin Tivta i Opština Tivat sa kompletnom njenom teritorijom. Vlast kojoj će centar Tivta biti i Krtole, i Gradiošnica, i Dumidran, i Seljanovo, i Lastva Donja i Gornja, i Opatovo, i Lepetane"
262 pregleda 4 komentar(a)
Demokratska srpska stranka Tivat, Foto: Siniša Luković
Demokratska srpska stranka Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 06.04.2016. 11:25h

Borba protiv evidentne diskriminacije Srba u organima lokalne uprave i javnim preduzećima, sveobuhvatna decentralizacija sa ciljem očuvanja bokeljske tradicije, kulture i duhovnosti , te doslednost u politici i odlučivanju na lokalnom nivou „da se odluke ne donose u Podgorici i nekim drugim centrima, a u Tivtu samo konstatuje da su donijete, osnovne su odrednice programa sa kojim pred Tivćane na lokalne izbore 17. aprila izlazi Demokratska srpska stranka.

Predsjednica DSS Dragica Perović na konferenciji za štampu naglasila je da će se ta partija zalagati i za uravnoteženu poresku politiku, zaštitu porodice kao osnovnog temelja zdravog društva, unapređenje položaja mladih i riješavanje problema nezaposlenosti, zaštitu imovinskih prava starosjedilaca i vraćanje Morskog dobra na korišćenje i upravljanje opštini, kao i "afirmisanje Miholjske Prevlake i njeno pretvaranje u centar vjerskog turizma Tivta i Boke Kotorske".

Perović očekuje da DSS nakon 17.aprila bude u poziciji da učestvuje u novoj lokalnoj vlasti. Istakla je da ne dolazi u obzir koalicija sa DPS, već će se DSS "zalagati za zdrave koalicije čiji će osnov biti čista i zdrava vlast, postavljena na zdravim osnovama, bez ucjenjivanja foteljama i lično - političkim interesima".

"Zalagaćemo se za lokalnu vlast kojoj će u prvom redu biti važan građanin Tivta i Opština Tivat sa kompletnom njenom teritorijom. Vlast kojoj će centar Tivta biti i Krtole, i Gradiošnica, i Dumidran, i Seljanovo, i Lastva Donja i Gornja, i Opatovo, i Lepetane. Biće to koalicija koja će pristupiti potpunoj rehabilitaciji samostalne i održive lokalne vlasti, okrenute prije svega lokalnim interesima i riješavnju lokalnih problema, koja neće ići po svoje mišljenje u Podgoricu", poručila je Perović.

Nosilac liste DSS Dejan Risančić kazao je da preko 30 odsto Srba koliko ih je u stanovništvu Tivta "zavrijeđuje da imaju svoje autentične predstavnike" i da će novoj lokalnoj vlasti koja će biti „diskontinuitet sa načinom na koji je funkcionisala i radila dosadašnja DPS-SDP vlast“, u prvom planui boiti zaštita interesa lokalne sredine i Tivćana.

"Da budem krajnje jasan, neće nam ni u kom slučaju uzor biti aktuelna interesna koalicija koja je više vodila računa kako se dodvoriti republičkoj vlasti i Piteru Manku, a ne interesima građana Tivta", kazao je Risančić dodajući da je za pad DPS u Tivtu bitno da "što više građana izađe na izbore i da glasaju za onog za koga smatraju da će ih u narednom skupštinskom mandatu najbolje predstavljati i zastupati".

Bonus video: