Bukilića tjeraju iz SNP-a, “služio drugima”

U obrazloženju predloga, u koji su “Vijesti” imale uvid, napisano je da “Bukilić već duže vrijeme radi protiv SNP-a, a u korist drugih političkih partija i grupacija (Grupa birača- Mikan i Šule)”
104 pregleda 26 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Boris Pejović
Srđan Milić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.04.2016. 14:09h

Član Glavnog odbora SNP-a Dragoljub Mijo Bukilić, biće najvjerovatnije isključen iz partijskih organa, a posljednja kap koja je dovela do toga je inicijativa Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti člana Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, na osnovu koga su nezaposlene majke sa troje djece od ove godine stekle pravo na penziju.

Izmjene zakona su usvojene prošle godine upravo na inicijativu šefa kluba SNP-a Aleksandra Damjanovića.

Predlog za isključenje Bukilića podnijeli su 2. aprila Glavnom odboru članovi kolašinskog SNP-a, a pošto to nije njegova nadležnost odluka je vraćena u Kolašin. Sjednica OO SNP-a, na kojoj će biti odlučivano o tome, biće zakazana po hitnom postupku i održana do početka naredne sedmice, rečeno je “Vijestima”.

U obrazloženju predloga, u koji su “Vijesti” imale uvid, napisano je da “Bukilić već duže vrijeme radi protiv SNP-a, a u korist drugih političkih partija i grupacija (Grupa birača- Mikan i Šule)”.

To je Grupa građana koja se 2006. odvojila od SNP-a i formirala lokalnu koaliciju sa DPS-om.

Kako se navodi u obrazloženju, Bukilićeve partijske kolege i sugrađani smatraju da je “inicijativa za ocjenu ustavnosti nanijela veliku štetu” SNP-u.

Bukilić je ranije bio jedan od potpisnika zahtjeva poslanicima iz drugih stranaka, a među njima i lideru Demokrata Aleksi Bečiću, kojim je prošle godine traženo da se ne glasa za rebalans državnog budžeta, to jest, da spriječe da opština Kolašin dobije kredit za refinasniranje dugova. I te izmjene zakona predložio je parlamentu Aleksandar Damjanović.

Iz kolašinskog SNP-a, koji participira u lokalnoj vlasti, navode kako je njihov partijski kolega pisanjem poslanicima pokazao da mu je cilj “destabilizacija kolašinske lokalne uprave i povratak stare garniture vlasti”, koju su činili Demokratska partija socijalista (DPS) i Grupa birača. Tvrde i da je “Bukilić svoje aktivnostima u štrajkačkom odboru radnika lokalne uprave usmjerio ka urušavanju lokalne vlasti, a posebno SNP-a”.

Predsjednik OO SNP-a Đuro Milošević juče nije želio da komentariše predlog za isključivanje Buklića. “Sačekaću sjednicu OO na kojoj će o tome biti riječi, pa tek onda kazati svoj stav na tu temu,” rekao je on.

Bukilić je ranije bio član Srpske narodne stranke, pa je bio politički aktivan u Grupi birača, a u SNP je došao prije tri godine.

Bonus video: