Šabović: Sramna je Đukanovićeva poruka Šešelju

“Bošnjaci su zaslijepljeni vođom ili su toliko odani, a on ih totalno ignoriše svjestan da će ti glasovi na kraju biti njegovi”
91 pregleda 77 komentar(a)
Džavid Šabović, Foto: Boris Pejović
Džavid Šabović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.04.2016. 07:07h

Šef poslaničkog kluba SDP-a Džavid Šabović poručio je da je iznenađen što je javnost u Crnoj Gori, posebno pripadnici manjina, oćutala i nije rekla da se srami zbog čestitke premijera Mila Đukanovića vođi Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju na oslobađajućoj presudi Haškog tibunala.

S druge strane, koalicioni partneri Đukanovića iz manjinskih stranaka nijesu se oglasili nakon njegove šokantne poruke Šešelju da je dobro što je slobodan čovjek. Bošnjačka stranka je prije dva dana kritikovala presudu Haškog tribunala, dok je politički direktor BS i potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić juče za “Vijesti” rekao da oni imaju svoju politiku. “Nas ne obavezuje Đukanovićeva izjava, jer mi imamo svoj sopstveni politički program i stavove i o tome i o drugim pitanjima. I te stavove iskazujemo bez ikakih obaveza prema bilo kome, osim prema građanima koje predstavljamo”, rekao je “Vijestima” Mustafić.

Predsjednica Hrvatske građanske inicijative Marija Vučinović nije odgovarala na telefonske pozive, dok je drugi funkcioner te partije najprije obećao komentar, pa se nije javljao na telefon.

“Kad predsjednik partije onako čestita, govori da je na početku svoje karijere bio njegov saborac. Vjerovatno mu sada fale oni drugi glasovi, oni za koje je govorio da mu 90-ih nijesu potrebni. To najbolje govori o njemu, ali čudi me da druga Crna Gora ćuti i nije rekla da se srami tih riječi koje je izgovorio premijer države koja je već otvorila vrata Evrope”, rekao je Džavid Šabović “Vijestima”.

Komentarišući osvrt BS-a samo na presudi Tribunala Šešelju, koju su ocijenili sramnom, Šabović kaže da to “njima ostaje na obraz i da samo oni koji su totalno zatvorenih očiju ne vide pravo lice Đukanovića”.

“To je kao u poslovici: 'Kriva kobila a on udario po sedlu'. Ne smiju da pomenu njegovo ime. Bošnjaci su zaslijepljeni vođom ili su toliko odani, a on ih totalno ignoriše svjestan da će ti glasovi na kraju biti njegovi, bez obzira da li direktno ili indirektno,” kazao je Šabović.

Hrvatska je juče odlučila da zabrani ulazak u državu Vojislavu Šešelju.

Bonus video: