DF: Iz svađe Lekića i Jasavić rodiće se ljubav

"Već danima, budući koalicioni partneri - Pozitivna, Demos, DPS, SDP, URA, i SD serijom uzajamnih optužbi, koje ponekad imaju i nivo niskih vulgarnih ispada, pokušavaju da skrenu pažnju poslodavcu na sebe i svoje djelovanje"
121 pregleda 92 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Azra Jasavić, Foto: Luka Zeković
Skupština Crne Gore, Azra Jasavić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.04.2016. 10:49h

Demokratski front ocijenio je da će se iz svađe poslanika Azre Jasavić i Miodraga Lekića na kraju "roditi ljubav".

"U susret rekonstrukciji Đukanovićeve vlade, borba za naklonost šefa režima, posebno između poslanika Azre Jasavić i Miodraga Lekića i njihovih stranaka, ulazi u dramatičnu završnicu. Već danima, budući koalicioni partneri - Pozitivna, Demos, DPS, SDP, URA, i SD serijom uzajamnih optužbi, koje ponekad imaju i nivo niskih vulgarnih ispada, pokušavaju da skrenu pažnju poslodavcu na sebe i svoje djelovanje. Kako sada stvari stoje, sve ove partije imaće samo jednog predsjednika, koji je istovremeno i predsjednik vlade koju želi da rekonstruiše narednih dana", navodi se u saopštenju portparola Nove srpske demokratije Jovana Vučurovića.

Ocijenio je da su "ovakve svađe neminovne i neizbježne kada je na pomolu početak jedne velike ljubavi".

"Postoje i razumljivi razlozi za nesporazume između Pozitivne, Demosa, SDP-a i URE, jer se radi o strankama približne snage i slične ideološke profilacije sa naglašenom željom da u rekonstruisanoj Milovoj vladi budu bliže novom šefu koji odlučuje o svemu onome zbog čega se bave politikom. Dakle, samo su to razlozi koji dovode do ovih simpatičnih nesporazuma, u kojima za sada prednjače oni najkočoperniji, sa "najkraćim fitiljom", Miodrag Lekić i Azra Jasavić. Po svemu ostalom, ovi politički subjekti su identični, samo što je Pozitivna direktno i bez razmišljanja uletjela u krilo DPS-u, Krivokapić se odatle nije ni pomjerao, a Lekić i Rakčević se guraju da se i oni tu udobno smjeste, ali gledaju da to bude što bezbolnije, da pronađu što jači alibi kojim bi pred opozicione birače opravdali ovu nedostojnu akciju", smatra Vučurović.

Dodaje i da je jasan epilog sapunice - "koaliciona saradnja između Pozitivne, Demosa, URE i SDP-a".

"Sve će im biti jasno samo neka se osvrnu i vide gdje su neke opozicione stranke i političari koje su ranije na sličan način, zbog zrna vlasti i privilegija, uskakali u ovakve koalicije sa diktatorom Đukanovićem", zaključio je Vučurović.

Bonus video: