SDP: Vjerovali smo da je Đukanović na platformi SDP-a raskrstrio sa ratnom prošlošću

Iz SDP-a su napomenuli da zbog politike kojoj sada Đukanović čestita su se Crnoj Gori desili: logor Morinj, Bukovica, deportacija, Štrpci, neslavni pohod na Dubrovnik
20 komentar(a)
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 31.03.2016. 16:43h

Uprkos nagomilanom pamćenju "raznovrsnih faza Đukanovićevog političkog i patriotskog zrijevanja" SDP je "naprosto šokirana" iskazanom čestitkom Đukanovića na oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju, navodi se u saopštenju SDP-a.

"Vjerovali smo naime da je Đukanović upravo na platformi SDP-a od 1997. godine iskreno raskrstio sa svojom ratnom prošlošću. Ne želimo da vjerujemo da je ovakva poruka Đukanovića Šešelju istovremeno i poruka nadležnim državnim organima koji su najavili obnavljanje istrage za zločine koji su se nažalost desili pripadnicima manjinskih naroda u Crnoj Gori upravo zbog politike kojoj Đukanović danas čestita", kazali iz SDP-a.

Oni su napomenuli da zbog politike kojoj sada Đukanović čestita su se Crnoj Gori desili: logor Morinj, Bukovica, deportacija, Štrpci, neslavni pohod na Dubrovnik itd.

"SDP ne može da vjeruje da neko 2016. godine može čestitati politici Šešelja za koju smo vjerovali da je barem u Crnoj Gori nakon 25 godina osuđena i zaboravljena.SDP će, kao i 90-ih, istrajati u svojoj politici raskrinkavanja zločina i zločinaca i na taj način zaštiti manjinske narode i sve građane Crne Gore od politike koju Đukanović danas čestita", kazali su iz SDP-a.

Bonus video: