Pajović: Vidimo da većina opozicionih stranaka želi ući u Vladu

“Ambasador Turske u Podgorici, Serhat Galip je istakao da Crna Gora ima prijatelja u Turskoj i da uživa punu podršku u daljem procesu NATO integracija radi pune stabilnosti i sigurnosti zemlje, neophodnih za strana ulaganja i brži ekonomski razvoj”, navodi se u saopštenju Pozitivne
57 pregleda 10 komentar(a)
Darko Pajović, Serhat Galip, Foto: Pozitivna Crna Gora
Darko Pajović, Serhat Galip, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 31.03.2016. 16:41h

Turska podržava Crnu Goru u procesu NATO integracija radi stabilnosti i sigurnosti zemlje koji su neophodni za strana ulaganja i brži ekonomski razvoj, poručio je ambasador te države u Podgorici, Serhat Galip.

On je danas razgovarao sa liderom Pozitivne, Darkom Pajovićem o aktuelnoj političkoj situaciji i odnosima dvije države.

“Galip je istakao da Crna Gora ima prijatelja u Turskoj i da uživa punu podršku u daljem procesu NATO integracija radi pune stabilnosti i sigurnosti zemlje, neophodnih za strana ulaganja i brži ekonomski razvoj”, navodi se u saopštenju Pozitivne.

Galip je rekao da je Turska zainteresovana i spremna za ulaganja u Crnoj Gori, kako bi se poboljšao ekonomski ambijent na obostranu korist.

Pajović je, kako je saopšteno, rekao da je Pozitivna Planom za prevazilaženje političke krize otvorila vrata Vlade, nakon 27 godina, svim opozicionim subjektima, koji već danas pokazuju ispravnost odluke te partije.

"Na naše zadovoljstvo, vidimo da većina opozicionih stranaka želi ući u Vladu kako bi zajedno sproveli i realizovali naredne parlamentarne izbore, koji ne bi bili osporavani, već, naprotiv dali dodatni impuls i snagu demokratskim promjenama”, kazao je Pajović.

Navodi se da su sagovornici su naglasili da su Planom Pozitivne, prije svega, sačuvani politički mir i stabilnost države kao neophodan preduslov za dalji nastavak evropskih i NATO integracija.

Dodaje se da su sagovornici naglasili i da je Planom Pozitivne učinjen i demokratski iskorak u stvaranju neophodnih uslova za nesporan izborni proces.

Bonus video: