Socijaldemokrate: Lekić i zvanično mentor Krivokapiću

"Definitivno, priča o sporazumu, ili u narodu prepoznata kao saga o pokušaju grčevitog zadržavanja jedne fotelje i par stolica, svakim danom dobija nove obrise moderne komedije, sa po nekim novim "demokratskim ultimatumom""
163 pregleda 11 komentar(a)
Sastanak opozicije, Miodrag Lekić, Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Sastanak opozicije, Miodrag Lekić, Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 31.03.2016. 12:00h

Socijaldemokrate Crne Gore saopštile su da se konačno iskristalisao lider opozicije, i podsjetili da su, nekoliko puta, javnosti ukazivali na činjenicu da je na političkoj sceni Crne Gore prisutno mentorstvo.

"Počev od neuspjelog "podgoričkog" do nažalost uspjelog "kolašinskog" scenarija, sa vrhuncem u aktuelnoj predstavi oko potpisivanja političkog sporazuma u cilju stvaranja klime izbornog povjerenja", saopšteno je iz SD.

"Čekali smo da čujemo nove ultimatume iskristalisanog novog lidera opozicije i odlazećeg "visećeg" predsjednika Parlamenta, koji saopštava stavove svog mentora Miodraga Lekića. I ne samo da su postavljeni ultimatumi, nego smo juče prisustvovali "autoritativnoj" izjavi u kojoj njegov učenik, obznanjuje javnosti da je mentor Lekić saopštio stav cijelog opozicionog odjeljenja", saopštili su iz SD-a.

U SD-u tvrde i da je, ono na šta su od početka ukazivali, danas potpuno očigledno.

"Definitivno, priča o sporazumu, ili u narodu prepoznata kao saga o pokušaju grčevitog zadržavanja jedne fotelje i par stolica, svakim danom dobija nove obrise moderne komedije, sa po nekim novim "demokratskim ultimatumom"", pojašnjavaju Socijaldemokrate.

Naglašavaju i da postoje dva čina opozicione komedije oko ulaska u vlast, u kojem su akteri jednog, zbog korišćenja benefita vlasti, praćenog istovremenim bježanjem od odgovornosti, završili na marginama političke scene, a akteri drugog čina, poučeni iskustvom prvih, ostavljaju utisak da se sve više premišljaju kako se bliži trenutak odluke.

SD navodi i da "svakodnevnom galamom u medijima", Krivokapić pokušava "da sakrije svoju sopstvenu nebitnost na političkoj sceni". Dodaju i da još samo Krivokapiću nije jasno da jedini konkretan doprinos koji on sada može dati postizanju dogovora o sporazumu, jeste da podnese ostavku.

Po ocjeni SD-a, lideri nekih opozicionih partija mudro ćuteći posmatraju trenutnu "demokratsku" opozicionu predstavu.

"U ovoj predstavi, sa lošim glumcija, koju režiraju loši reditelji, gledalaca i čitalaca je sve manje. Što bi narod rekao, što se grbo rodi ni vrijeme ne ispravi", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: