Pajović: Potpisivanje sporazuma veliki demokratski iskorak

Pajović je danas razgovarao sa ambasadorkom Njemačke Gudrun Elizabet Štajnaker o aktuelnoj političkoj situaciji, kao i društvenim i ekonomskim temama
40 komentar(a)
Darko Pajović, Gudrun Štajnaker, Foto: Pozitivna Crna Gora
Darko Pajović, Gudrun Štajnaker, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 29.03.2016. 16:04h

Usaglašen dokument između opozicije i vlasti veliki je iskorak za državu, a skoro potpisivanje sporazuma je šansa za dalju demokratizaciju društva i stvaranje uslova za poštene izbore, ocijenio je predsjednik Pozitivne Crne Gore, Darko Pajović.

Pajović je danas razgovarao sa ambasadorkom Njemačke Gudrun Elizabet Štajnaker o aktuelnoj političkoj situaciji, kao i društvenim i ekonomskim temama.

"Pajović je naglasio da je skoro potpisivanje sporazuma veliki demokratski iskorak i šansa za dalju demokratizaciju društva kao i stvaranje uslova za nesporne, fer i poštene izbore“, saopšteno je iz Pozitivne.

On je, kako se dodaje, kazao da je Pozitivna otvorila vrata Vlade opoziciji i nakon 27 godina omogućila da opozicija direktno kontroliše izborni proces.

"Pokrenuli smo proces političkih promjena predlaganjem plana za prevazilaženje političke krize koji je bio uslov za podršku Vladi u parlamentu i danas je on prihvatljiv većini političkih subjekata i dobro je da je tako“, rekao je Pajović.

On je ocijenio da je veliki iskorak za državu i društvo imati usaglašen dokument između opozicije i vlasti Demokratske partije socijalista i njegovih koalicionih partnera. „Jer koliko do mjesec unazad imali smo potpuno drugačiji pristup rješavanju problema i veliku političku polarizaciju“.

"I ranije i sada smo uvjereni da je pristup Pozitivne dobar za državu i društvo i vrijeme je to i potvrdilo“, naveo je Pajović.

Kako je saopšteno, Pajović i Štajnaker su razgovarali o problematici vezanoj za upravljanje otpadnim vodama, politici zaštite životne sredine, kao i parlamentarnom dijalogu i sporazumu između vlasti i opozicije.

Bonus video: