Herceg Novi: Novi sekretari opštinskih Sekretarijata

Iz hercegnovske opozicije upozoravaju da je upitna smjena dosadašnjeg sekretara Sekretarijata za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine Mladena Kadića, ali i sva imenovanja i druge odluke koje je donosila i potpisivala predsjednica opštine Nataša Aćimović
2 komentar(a)
Opština Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Opština Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 29.03.2016. 13:34h

Predsjednica Opštine Nataša Aćimović imenovala je diplomiranog građevinskog inženjera Vladimira Gardaševića za vršioca dužnosti sekretara Sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju.

Ovim imenovanjem pokrivena su sva čelna mjesta u opštinskim sekretarijatima nakon što je počela da se primjenjuje nova odluka o organizaciji i načinu rada lokalne uprave.

Odlukom je Sekretarijat za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine, na čijem čelu je do 17. marta bio Mladen Kadić, reorganizovan u dva sekretarijata – za prostorno planiranje i izgradnju a za sekretara u kome je rukovodilac Vladimir Gardašević i Sekretarijat za komunalne djelatnosti i ekologiju koji od nedavno vodi Ilija Peulić.

Iz hercegnovske opozicije upozoravaju da je upitna smjena dosadašnjeg sekretara Sekretarijata za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine Mladena Kadića, ali i sva imenovanja i druge odluke koje je donosila i potpisivala predsjednica opštine Nataša Aćimović.

Podsjećaju da je Upravni sud poništio odluku SO Herceg Novi o razrješenju Nikole-Nikše Gojkovića sa mjesta predsjednika Opštine, koji je tu dužnost obavljao prije Aćimovićeve. Iz Građanskog saveza čiji je Gojković član, i koji ima četiri odbornika u lokalnom parlamentu, ranije su podsjetili da je poništena i odluka SO Herceg Novi o izboru Nataše Aćimović za predsjednicu Opštine, nakon čega je ona drugi put izabrana na to mjesto, “uz iste pravne nedostatke, i suprotno stanovištu Suda”.

Iako je od uspostavljanja nove vlasti u Herceg Novom (DPS-Izbor) prošlo skoro 14 mjeseci na većini rukovodećih mjesta u lokalnoj upravi, preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opština ,su vršioci dužnosti.

Tako su na na čelu devet od deset opštinskih sekretarijata, vršioci dužnosti.

"U Odluci o organizaciji i načinu rada lokalne uprave, koja se primjenjuje od 1.marta ove godine, utvrđeno je da će do izbora rukovodilaca novoformiranih organa biti imenovani vršioci dužnosti, a nakon toga raspisani konkursi, u skladu sa zakonom”, saopšteno je iz PR službe Opštine.

Zašto je smijenjen Kadić ?

Spekuliše se da je sekretar Sekretarijata Sekretarijat za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine Mladen Kadić, koji je na to mjesto došao kao stručnjak i kadar DPS smijenjen, jer njegovim radom nije bio zadovoljan lider Izbora i savjetnik predsjednice Opštine za investicije Dušan Radović Krušo.

Kadić je prvi put razriješen dužnosti 11 februara, ali je predsjednica Opštine Nataša Aćimović , odmah povukla rješenje, zato što, kako je objašnjeno iz Opštine, “Odluka nije stupila na snagu jer se kasnilo sa njenim objavljivanjem u Službenom listu”. Sekretarijat za prostorno planiranje uložio je žalbu Ustavnom sudu smatrajući odluku nezakonitom.

Ne čekajući odluku Ustavnog suda , Aćimović je 17 marta donijela novo rješenje o razrješenju Kadića sa mjesta sekretara Sekretarijata za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine.

Bonus video: