Tivat: DPS na "pol poziciji"

U skladu sa rezultatima sa posljednjih izbora, DPS će imati svoje predsjednike odbora na 7 birališta, SDP tri, HGI, Nova i SNP imaće dva, dok DSS, LP i PzP pripada po jedno predsjedničko mjesto
29 komentar(a)
Žrijeb za izbore, Tivat, Foto: Siniša Luković
Žrijeb za izbore, Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 25.03.2016. 18:25h

Demokratska partija socijalista (DPS) biće prva na glasačkom listiću na kojem će se Tivćani na izborima 17. aprila izjašnjavati o sastavu novog lokalnog parlamenta, odlučio je večerašnji žrijeb kojim je utvrđen redosljed na zbirnoj izbornoj listi za lokalne izbore.

Nakon DPS, na poziciji broj dva je DSS, a slijede SNP, LP, SRS i Socijaldemokrate.

Na pozici broj sedam je HGI, SDP je izvukao osmo mjesto, a slijede CDU, Bokeški Forum, Tivatska Akcija i na posljednjoj 12. poziciji, lista Arsenal za Tivat.

Ovlašćeni predstavnici izbornih lista žrijebom su odredili i na kojim će od ukupno 19 biračkih mjesta, koja stranka imati predsjednika biračkog odbora.

U skladu sa rezultatima sa posljednjih izbora, DPS će imati svoje predsjednike odbora na 7 birališta, SDP tri, HGI, Nova i SNP imaće dva, dok DSS, LP i PzP pripada po jedno predsjedničko mjesto.

Predsjednica Opštinske izborne komisije Tivat Jovanka Lalićić kazala je da je Nova koja bojkotuje izbore u Tivtu, nagovijestila da će iskoristiti pravo da njeni predstavnici učestvuju u njihovom sprovođenju kroz učešće u radu biračkih odbora i same OIK, dok se PzP o tome još nije izjasnio.

Bonus video: