Pajović nije "skrpio" listu od 22 kandidata

Pozitivna je ranije otkazala koaliciju sa CDU za izbore u Tivtu
68 pregleda 86 komentar(a)
Darko Pajović
Darko Pajović
Ažurirano: 24.03.2016. 06:58h

Pozitivna ne izlazi na lokalne izbore u Tivtu, jer nije uspjela da obezbijedi najmanje 22 kandidata koji bi bili na listi za odbornike.

Ta stranka nije učestvovala ni na prošlim lokalnim izborima 2012. jer tada nije postojala kao partija, a u međuvremenu je zbog rascjepa ostala i bez opštinskog odbora.

Predsjednica Inicijativnog odbora Pozitivne u Tivu Ljiljana Mitrović nije željela da za „Vijesti“ komentariše razloge neformiranja koalicije sa CDU, kao ni zašto nakon toga Pozitivna nije prijavila samostalnu izbornu listu.

Prema saznanjima „Vijesti“, razlog za to je bila činjenica da nijesu imali kandidate ni za zajedničku listu, iako je potpredsjednica partije Azra Jasavić u danima pred istek roka za predaju listi Opštinskoj izbornoj komisiji, obilazila domove mogućih simpatizera te partije po Tivtu.

Pozitivna je trebalo da na izborima nastupi u koaliciji sa CDU i eventualno LP i HGI, što se nije desilo. HGI i LP odbili su takvu ponudu CDU, dok je, iako su lokalni aktivisti obje partije bili veoma raspoloženi da naprave saradnju, ideju koalicije sa CDU, „sasjekla“ je centrala Pozitivne. OIK u Tivtu potvrdila je 11 od ukupno 12 predatih izbornih lista.

Prema riječima predsjednice OIK Jovanke Laličić, SRS je dobila zakonski rok od 48 sati da ispravi neke manjkavosti u dokumentaciji svoje liste. Zbog manjkavosti u dokumentaciji dva njihova kandidata, OIK je proglasila izbornu listu CDU sa imenima 28, umjesto ukupno 30 kandidata koliko je ta stranka prvobitno predala.

Bonus video: