Brajović: Dužnost poslanika je da rade u korist svih građana, progresa i budućnosti države

On je kazao da je odlazeća 2018. za Skupštinu Crne Gore bila je izazovna, intenzivna i sa dobrim rezultatima
390 pregleda 1 komentar(a)
Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 30.12.2018. 13:56h

Pred nama je godina u kojoj nastavljamo sa radom za dobrobit cijelog našeg društva, poručio je, u novogodišnjoj čestitci, predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.

On je kazao da je odlazeća 2018. za Skupštinu Crne Gore bila je izazovna, intenzivna i sa dobrim rezultatima.

"Bila je to godina u kojoj smo mnogo posla obavili, neke aktivnosti započeli i njihov nastavak slijedi", kazao je Brajović.

On je naglasio da je dužnost poslanika da rade u korist svih građana, progresa i budućnosti države.

"Tako smo u 2018. nakon uspješno završenih izbornih ciklusa intenzivirali politički dijalog u kojem svakodnevno polažemo ispit. Unaprijedili smo brojna zakonska rješenja u oblastima u interesu cjelokupnog društva", kazao je Brajović.

On je naglasio da su za takav rada dobili još snažniju podršku međunarodnih institucija. "Intenzivnim i sveobuhvatnim aktivnostima, hvatanjem u koštac sa izazovnim temama i događajima, stvorena je osnova za sve značajniju ulogu Parlamenta", rekao je Brajović.

On je kazao da je "pred nama godina u kojoj nastavljamo sa radom za dobrobit cijelog našeg društva". "Crna Gora živi vrijednosti građanskog društva i slobodne države".

"Zato građani moraju biti sigurni u Ustav i zakone, njihovu potpunu i neselktivnu primjenu. Radom na izbornom i drugom zakonodavstvu, kao i ostalim mehanizmima koji stoje na raspolaganju poslanicima, doprinijećemo stvaranju pogodnijeg ekonomskog i socijalnog ambijenta", kazao je Brajović.

On je naglasio da će jačati saradnju sa svim državnim institiucijama, u okviru svojih nadležnosti pažljivo će se pratiti njihov rad i biti odgovoran korektiv.

"Nastojaćemo da unaprijedimo mnogo toga dobrog što je postignuto i što odlikuje Crnu Goru. nsistiraćemo na daljoj otvorenosti Skupštine prema Vama - građanima naše države", poručio je Brajović.

Bonus video: