DF: Diplomatski predstavnici SAD i EU da se ne miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore

"Sve se ovo događa na sramotu svih nas građana Crne Gore, i mi smo dužni da konstatujemo da ne postoji druga država koja bi dozvolila da se neka strana zemlja na ovako bezobrazan, nepristojan i u krajnjem nedozvoljen način miješa u vođenje njene unutrašnje politike", navodi se u saopštenju DF
78 komentar(a)
Demokratski front sjednica, Foto: DF
Demokratski front sjednica, Foto: DF
Ažurirano: 19.03.2016. 11:05h

Demokratski front pozvao je diplomatske predstavnike SAD i EU da prestanu, kako su saopštili, da se miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore.

U saopštenju Demokratskog fronta se navodi da diplomatski predstavnici treba da odustanu od "otvorene podrške kriminalizovanoj i korumpiranoj vladi Mila Đukanovića".

"Vlada je izgubila podršku u Skupštini i održava se političkom korupcijom koju podstiču i ohrabruju predstavnici briselske i vašingtonske administracije. Bez ikakvog uzdržavanja, sa tih adresa se najavljuje novo privođenje posrnulih opozicionih političara koji treba da odbrane Đukanovićevu premijersku funkciju i podrže njegov našminkani kabinet u Parlamentu. Sve se ovo događa na sramotu svih nas građana Crne Gore, i mi smo dužni da konstatujemo da ne postoji druga država koja bi dozvolila da se neka strana zemlja na ovako bezobrazan, nepristojan i u krajnjem nedozvoljen način miješa u vođenje njene unutrašnje politike", navodi se u saopštenju DF.

Dodaju da su za taj posao svuda zaduženi "legitimno izabrani predstavnici naroda kojima se ne upravlja sa strane i koji ne podnose račune ni jednoj ambasadi, već samo građanima koji ih biraju".

"Ako su građani spremni da pristanu na ovakav ponižavajući položaj, onda ne treba gubiti vrijeme i trošiti novac na izbore već jednostavno promijeniti Ustav i tim dokumentom konstatovati sadašnje faktičko stanje po kome Vladu CG sastavljaju sekretari pojedinih ambasada. Možda treba razmisliti da li su uopšte potrebni Skupština, Vlada i druge državne ustanove kada već za njihov posao i odluke koje treba da donose ovakvu spremnost i entuzijazam iskazuju ambasade SAD i EU, a oni koji su tamo izabrani ćute i pristaju na takav odnos", navodi se u saopštenju DF-a.

Iz tog političkog saveza pozvali su strane državljane "da prestanu sa nedozvoljenim aktivnostima vezanim za podsticanje političke korupcije koja ima za cilj odbranu premijerske funkcije Mila Đukanovića".

"U njihovim državama oni koji su bili učesnici političke korupcije i namještanja izbora obično završe u zatvoru, poput, recimo, Roda Blagojevića, guvernera iz SAD. Za naše političare koji se ponašaju slično Blagojeviću, od strane vašingtonske i briselske administracije se ne preporučuje zatvor nego premijerska i ministarska mjesta. To sigurno ne rade zbog našeg dobra.", zaključuje se u saopštenju DF-a

Bonus video: