Tri NATO broda stižu u Bar

Iz Ministarstva su najavili da će obilazak broda biti organizovan za novinare, a na pres konferenciji će se obratiti komandant Mornarice Vojske Crne Gore kapetan bojnog broda Darko Vuković
9 komentar(a)
Crna Gora, NATO
Crna Gora, NATO
Ažurirano: 17.03.2016. 10:26h

U crnogorsku luku Bar sjutra će uploviti tri broda stalne NATO grupe za protivminska dejstva (NATO Mine Counter-Measures Group TWO), saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

“Ova grupa brodova koja kao jedinstvena cjelina djeluje pretežno u Sredozemnom i Crnom moru, specijalizovana je za operacije čišćenja mina, ali i drugih ubojnih sredstava zaostalih iz ratova tokom 20. vijeka. Tokom posjete, Grupa će podijeliti svoje iskustvo u operacijama čišćenja mina sa pripadnicima Mornarice Vojske Crne Gore, a ove aktivnosti usmjerene su na jačanje interoperabilnosti, saradnje i razumevanja među pomorskim partnerima”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su najavili da će obilazak broda biti organizovan za novinare, a na pres konferenciji će se obratiti komandant Mornarice Vojske Crne Gore kapetan bojnog broda Darko Vuković, komandant SNMCMG2 kapetan bojnog broda Ramazan Kesgin i zamjenik načelnika Štaba za operacije MARCOM komodor Arian Minderhoud.

Bonus video: