Kaluđerović: DPS priželjkuje bojkot izbora u Tivtu

Kaluđerović je naveo da zabrinjava politička oholost i ignorantski odnos vlasti i njihovih pomagača prema naporima opozicije da se, stvaranjem demokratskih uslova za izbore, izbjegne njihov bojkot
51 pregleda 13 komentar(a)
Velizar Kaluđerović, Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Velizar Kaluđerović, Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 12.03.2016. 13:28h

Demokratska partija socijalista (DPS) i njeni politički pomagači priželjkuju i rade da ključni opozicioni subjekti bojkotuju izbore u Tivtu kako bi sačuvali vlast, ocijenio je član Predsjedništva Demokratske Crne Gore, Velizar Kaluđerović.

On je kazao da je, kako je naveo, razočaran količinom neodgovornosti koju su na sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine iskazali predstavnici partija na vlasti, povodom predloga Demokrata da se lokalni izbori u Tivtu odgode na nekoliko mjeseci.

Kaluđerović, koji je jedan od podnosilaca Predloga zakona o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi, smatra da bi se odgađanjem izbora pružila dodatna šansa političkom dijalogu i nadležnim državnim organima da eliminišu razloge zbog kojih se najavljuje bojkot izbora od značajnih opozicionih političkih subjekata.

“Ne mogu se oteti utisku da vlast i njeni politički pomagači, ustvari priželjkuju i, na gore navedeni način, rade na tome, da ključni opozicioni subjekti bojkotuju izbore u Tivtu, raspisane za 17. april kako bi sačuvali svoju vlast”, rekao je Kaluđerović agenciji MINA.

On je kazao da takve namjere vlasti dodatno potkrijepljuju procjene i političke informacije sa terena, do kojih aktivisti Demokrata dolaze u neposrednoj komunikaciji sa građanima Tivta, a koje govore da DPS “odavno nije lošije stajao u Tivtu”.

Kaluđerović je naveo da zabrinjava politička oholost i ignorantski odnos vlasti i njihovih pomagača prema naporima opozicije da se, stvaranjem demokratskih uslova za izbore, izbjegne njihov bojkot.

On je kazao da se na sjednici Kolegijuma, umjesto razmjene argumenata o potrebi odgađanja izbora u Tivtu, suočio sa nebuloznim potezanjem pitanja od predstavnika “najnovijih pomagača vlasti”, o tome da li postoji i kako se zove Klub poslanika koji je tražio tu sjednicu i čiji su članovi predložili dopunu Zakona.

“Ni predsjednik Skupštine, Ranko Krivokapić, nije pokazao spremnost da iskoristi svoje poslovničko pravo i po ovom pitanju sazove sjednicu Skupštine, ili sam dopuni predlog dnevnog reda za već sazvanu sjednicu Skupštine na Cetinju”, dodao je Kaluđerović.

On je poručio da će Demokrate naredne političke korake u vezi sa, kako je naveo Kaluđerović, političkom neodgovornošću i političkom ohološću vlasti prema potrebi odgađanja lokalnih izbora u Tivtu, odgovorno analizirati i primjeriti potrebi istrajavanja u političkoj borbi za stvaranje demokratskog ambijenta za održavanje izbora.

Pri tome će, dodao je, poštovati i potrebu građana Tivta da ih politički vodi vlast drugačija i višestruko odgovornija od postojeće.

Bonus video: