Pajović: Sporazum o uslovima za fer izbore nema alternativu

On je kazao da vjeruje da će svi odgovorni politički subjekti, bilo da su u vlasti ili opoziciji, nastaviti dijalog
77 pregleda 57 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Boris Pejović
Darko Pajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.03.2016. 14:49h

Sporazum o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore nema alternativu, ocijenio je lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović, dodajući da vjeruje da će svi odgovorni politički subjekti, bilo da su u vlasti ili opoziciji, nastaviti dijalog.

Kako je saopšteno iz Pozitivne, Pajović se danas sastao sa šefom Odjeljenja za Crnu Goru u Generalnom direktoratu Evropske komisije za politiku proširenja, Dirkom Langeom, i zamjenikom šefa divizije za Zapadni Balkan u Evropskoj službi za spoljne poslove, Klajvom Ramboldom.

„Tokom sastanka Pajović je kazao da je Planom Pozitivne za prevazilaženje političke krize, koji je bio uslov za podršku Vladi u Skupštini, sačuvana politička stabilnost kao važan preduslov za dalji nastavak evoatlanskih integracija, ali i omogućeno stvaranje uslova za fer i slobodne izbore“, kaže se u saopštenju.

Pajović je rekao da je ulazak opozicije u Vladu na mjestima gdje se može kontrolisati zloupotreba državnih resursa i biračkih spiskova važan demokratski iskorak.

„I velika šansa da opozicija nakon 27 godina, bude dio vlasti i preuzme odgovornost kako bi kontrolisala cjelokupni izborni proces, što nam je svima i bio cilj”, dodao je Pajović.

On je kazao da vjeruje da će svi odgovorni politički subjekti, bilo da su u vlasti ili opoziciji, nastaviti dijalog.

„Jer sporazum o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore nema alternativu“, naglasio je Pajović.

Bonus video: