Građanski savez: Iz Opštine Herceg Novi saopštavaju pravne besmislice

"Ovakvo saopštenje izaziva osjećaj koji dosta podsjeća na onaj koji uzrokuje gledanje kultnog filma „Ko to tamo peva“. U početku smijeh, a na kraju veliku tugu”
57 pregleda 3 komentar(a)
Nikola Nikša Gojković, Foto: Slavica Kosić
Nikola Nikša Gojković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 10.03.2016. 14:25h

"Upravni sud je poništio odluku o razrješenju Nikole Nikše Gojkovića sa mjesta predsjednika Opštine Herceg Novi zbog povrede zakonskih i drugih pravnih propisa koji regulšu proceduru kako se donose legitimne odluke i ne dozvoljavaju, da se stvar „smandrlja“, da bi se štitila prava onih koje te odluke pogađaju, od nasilja”, navodi se u reagovanju iz Građanskog saveza na saopštenje PR službe Opštine Herceg Novi.

Podsjećamo da su iz PR službe naveli da “presuda Upravnog suda Crne Gore ne obavezuje Opštinu Herceg Novi da omogući Nikši Gojkoviću da obavlja funkciju predsjednika, niti obavezuje Opštinu na bilo kakvo izvršenje.Upravni sud Crne Gore utvrdio je da je akt o razješenju Nikše Gojkovića sa funkcije predsjednika Opštine Herceg Novi nezakonite forme, dok se o suštini nije izjašnjavao, niti je to u njegovoj nadležnosti”, tvrde iz PR službe opštine.

"Ovakvo saopštenje izaziva osjećaj koji dosta podsjeća na onaj koji uzrokuje gledanje kultnog filma „Ko to tamo peva“. U početku smijeh, a na kraju veliku tugu”, konstatovali su iz Građanskog saveza.

Oni pojašnjavaju da se “Upravni sud nije upuštao u suštinu, ne za to što nije nadležan (nadležan je, i te kako), već što nije ni bilo potrebe, s obzirom, da se osnov za poništaj stekao već u preceduri, pa je bilo iluzorno ići dalje.Svakom razumnom građaninu je jasno, da nešto što se poništi, znači da više ne postoji”. Ukazuju da u s saopštenju PR službe opštine, se nagovještava ponavljanje Gojkovićevog razrješenja. “Što bi se ponavljalo, ako nije predsjednik”, pitaqju iz Građanskog saveza.

"Za žaljenje je što se ovakve pravne besmislice saopštavaju javnosti u ime službe opštine u kojoj radi veliki broj pravnika, a notorna je istina, da je i studentima prava jasno, da sve citirane konstatacije imaju takav karakter. Nažalost, lica na čelnim opštinskim pozicijama, predsjednika Skupštine opštine i Glavnog administratora su pravnici!, zaključuje se u saopštenju Građanskog saveza.

Bonus video: