Lekić nije za prevrate već za izborne pobjede

Lider Demosa-a je dodao da opozicija od oktobra nije sjela za sto da bi se pokušala dogovoriti o minimumu zajedničkog
133 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Zoran Đurić
Miodrag Lekić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.03.2016. 07:35h

Lider Demosa Miodrag Lekić rekao je da nije pristalica revolucija i prevrata kojima je Crna Gora već platila cijenu, već da želi da Crna Gora pobijedi na izborima, ali i da će učestvovati u legitimnim pritiscima.

Lekić je kazao da se Demos neće odazvati pozivu Mila Đukanovića da nastave dijalog o uslovima za fer izbore sve dok se ne usvoji sedam spornih zahtijeva. Upitan šta će se dešavati u tom slučaju, budući da EU traži da se pregovori nastave, Lekić je za televiziju Atlas kazao da je EU tražila da se dijalog nastavi ako se to može. “Malo se razumijem u diplomatski jezik, shvataju i tamo da u jednom trenutku i ne može. Ali generalno je opredjeljenje za dijalog”, rekao je Lekić i dodao da takav stav dijele i SDP i URA.

Lider Demosa-a je dodao da opozicija od oktobra nije sjela za sto da bi se pokušala dogovoriti o minimumu zajedničkog. Oni bi trebalo da podrazumijeva da su svi za obaranje DPS-a, nenapadanje i procjenu u koliko kolona bi trebalo ići na izbore. “Ne treba isključiti ni bojkot izbora”, rekao je Lekić. On je kazao i da čistka kadrova SDP-a sa niza funkcija ima svoju ekonomsku cijenu jer će ti ljudi imati pravo na kompenzaciju u narednih šest mjeseci, a novi će primati platu.

Bonus video: