DPS: Nezaposlenost jedan od glavnih problema u Nikšiću

"Nikšićka kulturna scene opet je prepoznatljiva konstanta našeg grada i brojke od preko 300 realizovanih programa i oko 100.000 posjetilaca u prošloj godini na najbolji mogući način potvrđuju dobar i koordiniran rad u oblasti kulture”, navodi se u saopštenju
116 pregleda 21 komentar(a)
Milutin SImović, Foto: Luka Zeković
Milutin SImović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.03.2016. 15:34h

Sinoć je u Nikšiću održana šesta sjednica Opštinskog odbora DPS u proširenom sastavu, kojoj su u svojstvu koordinatora prisustvovali član predsjedništva te partije Milutin Simović i član Izvršnog odbora Milosav Anđelić.

Na sjednici je razmatrana aktuelna politička situacija u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na Nikšić, kao i realizacija Izbornog programa DPS-a u opštini Nikšić.

Kako se ističe u saopštenju za javnost, jednoglasna ocjena svih učesnika u raspravi je da je izborni program već sada gotovo u potpunosti realizovan, a posebno su istaknuti projekti poput sistema za prečišćavanje otpadnih voda, zgrade Nikšićkog pozorišta, olimpijskog bazena, obilaznice oko Nikšića…

“Unaprijeđen je investicioni ambijent, što potvrđuju brojni započeti objekti od strane privatnih investitora. Nikšićka kulturna scene opet je prepoznatljiva konstanta našeg grada i brojke od preko 300 realizovanih programa i oko 100.000 posjetilaca u prošloj godini na najbolji mogući način potvrđuju dobar i koordiniran rad u oblasti kulture”, navodi se u saopštenju za javnost.

Konstatovano je da je jedan od glavnih problema u gradu pod Trebjesom nezaposlenost i da je ona posebno izražena kod visokoškolskog kadra.

“To će biti u fokusu pažnje lokalnih i državnih struktura u narednom periodu, a sve u cilju ublažavanja trenutne situacije i iznalaženja održivih rješenja”, navodi se u saopštenju za javnost.

Istaknuto je da je posljednjih mjeseci DPS-u pristupio značajan broj novih, a posebno mladih članova, a Milutin Simović je članove Opštinskog i Izvršnog odbora upoznao sa planom aktivnosti koje će biti realizovane u narednom periodu, a sve u suret predstojećim parlamentarnim izborima na kojima, kako se ističe u saopštenju, “sa punim pravom očekuju još jednu ubjedljivu pobjedu”.

Bonus video: