Sprema se nova vlast u Baru: Pozitivna sa DPS, SD i BS

Koalicioni sporazum ove četiri partije u Baru je u pripremi “i preliminarno je sve dogovoreno, još neke sitnice treba da se usaglase”
85 komentar(a)
Osman Subašić, Foto: Radomir Petrić
Osman Subašić, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 01.03.2016. 14:01h

Nova skupštinska većina u lokalnom parlamentu u Baru danas je i formalno krenula u obračun sa barskim SDP-om. Predsjedniku Skupštine opštine Osmanu Subašiću uručen je predlog za njegovo razrješenje sa te funkcije, koji su potpisali 19 odbornika -13 DPS, četiri SD, te po jedan BS i Pozitivne Crne Gore.

U obrazloženju predloga navodi se da je povod „aktuelna politička situacija u SO Bar i s tim u vezi novi odnos političkih partija, koje vrše vlast u Skupštini“.

Iz barskog DPS nije bilo zvaničnih reakcija na pozive “Vijesti” za komentar drugog raskida koalicije sa SDP-om u ovom vijeku-prvi je bio za mandata predsjednice Opštine Anke Vojvodić, kada je dvije godine umjesto SDP u lokalnoj vlasti bila LP.

"Povod je jasan, to je politička realnost nastala nakon nakon izglašavanja povjerenja Vladi, preslikana sada i na lokalni nivo", rekli su nezvanično “Vijestima” članovi odborničkog kluba DPS u SO Bar.

Prema istim navodima, koalicioni sporazum ove četiri partije u Baru je u pripremi “i preliminarno je sve dogovoreno, još neke sitnice treba da se usaglase”.

Što se Subašićevog razrješenja tiče, proceduralno, SO o tome treba da se izjasni najdalje 45 dana od dana podnošenja predloga, koji u međuvremenu razmatra skupštinski odbor za izbor i imenovanja

Subašić je “Vijestima” kazao da je dužnost predsjednika SO obavljao „u skladu sa statutom Opštine, poslovniku o radu Skupštine i pozitivnim zakonskim propisima“.

"Podnosioci predloga za razrješenje su stvorili političku većinu, a ja kao član SDP ne pripadam toj većini, ali, zato pripadam ljudima koji poštuju zakone i propise ove države. Radio sam, i ubuduće ću raditi,u interesu i za dobrobit građana ove opštine i države, u okviru mojih mogućnosti", naveo je Subašić.

On je dodao da su među 19 potpisnika predloga za njegovo razrješenje i četvorica odbornika izabranih sa liste SDP koji su u međuvremenu napustili ovu partiju „ i sa sobom odnijeli mandate“.

"Oni su legalni odbornici, ali, nemaju izborni legitimitet", zaključio je Subašić.

Bonus video: