Pajović: Parlamentarni dijalog nema alternativu

"Plan Pozitivne imao je za cilj da opoziciji otvori vrata Vlade, kako bi nakon 27 godina, mogla da kontroliše ukupan izborni proces kroz kontrolu državnih resursa čiji je krajnji rezultat organizovanje slobodnih i fer izbora", rekao je Pajović
99 pregleda 70 komentar(a)
Darko Pajović, Ferdinand Nagy, Foto: Pozitivna Crna Gora
Darko Pajović, Ferdinand Nagy, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 29.02.2016. 14:44h

Parlamentarni dijalog nema alternativu i snaga demokratskih promjena u mnogome će zavisiti od spremnosti svih političkih subjekata da preuzmu odgovornost i nastave započeti dijalog, rekao je predsjednmik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović.

On je danas razgovarao sa ambasadorom Rumunije Ferdinandom Nagy-em o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Piozitivne sagovornici su naglasili da je Planom za prevazilaženje političke krize, koji je ponudila Pozitivna, sačuvan mir i stabilnost države kao neophodan preduslov za dalji nastavak EU i NATO integracija.

Dodaje se da je naglašeno da je za stvaranje uslova za slobodne i demokratske izbore potrebno nastaviti parlamentarni dijalog.

"Plan Pozitivne imao je za cilj da opoziciji otvori vrata Vlade, kako bi nakon 27 godina, mogla da kontroliše ukupan izborni proces kroz kontrolu državnih resursa čiji je krajnji rezultat organizovanje slobodnih i fer izbora", naglasio je Pajović.

Lider Pozitivne je dodao da je krajnje vrijeme da se svi ozbiljni i odgovorni politički akteri okrenu budućnosti i državnim interesima u cilju demokratizacije društva i nastavka evroatlanskih integracija.

Bonus video: