SNP: Referendum o NATO neminovnost

SNP naglašava da se i po istraživanjima IPSOS-a smanjuje broj neopredijeljenih, a raste broj onih koji bi izašli na državni referendum o punopravnom članstvu u NATO
9 komentar(a)
Slađana Kaluđerović, Foto: SNP
Slađana Kaluđerović, Foto: SNP
Ažurirano: 26.02.2016. 14:32h

Portparola SNP-a Slađana Kaluđerović kazala je da je referendum o NATO neminovnost.

"Njega, to je više nego jasno, traže građani, a vi ukoliko imate predlog za „adekvatan“ termin njegovog održavanja - očekujemo da to učinite javnim", kazala je Kaluđerovi.

On je u saopštenju dodala da nacionalni koordinator za NATO Vesko Garčević ponovo pokušava da sakrije ono što se sakriti ne može, a to je snažni rast protivnika ulaska Crne Gore u taj vojni savez.

"Istraživanje IPSOS-a prezentovano javnosti 25. februara 2016. pokazuje da bi na referendumu za učlanjenje Crne Gore u NATO glasalo 42 odsto građana, a protiv 38, dok je prethodna IPSOS-ova anketa od 7. novembra 2015. pokazala da ulazak u taj vojni savez podržava 42 odsto, a protiv je 33 odsto građana", kazala je Kaluđerović.

Ona je dodala da je jasno da nema nikakvog „uzlaznog i nezaustavljivog trenda podrške NATO-u“ "kako to Garčević navodi, jer je broj pristalica ulaska u Sjevernoatlantski pakt ostao na istom nivou, ali je zato, s druge strane, povećan sa 33 na 38 odsto procenat onih koji se protive članstvu Crne Gore u tom vojnom savezu, odnosno 20.000 građana više je u februaru u odnosu na novembar protiv NATO-a."

"Ukoliko je za Garčevića „porast“ sa 42 na 42 odsto, šta je onda povećanje broja protivnika ulaska u NATO sa 33 na 38 procenata", kazala je Kaluđerović.

SNP naglašava da se i po istraživanjima IPSOS-a smanjuje broj neopredijeljenih, a raste broj onih koji bi izašli na državni referendum o punopravnom članstvu u NATO.

"Činjenica da je po poslednjem istraživanju taj broj 76 odsto jasno govori u prilog inicijative SNP-a za održavanje referenduma. Na to ne smiju ostati nijemi ni dio vlasti ni dio opozicije, koji su kritikovali našu inicijativu", zaključila je Kaluđerović.

Bonus video: