SDP: DPS obmanjuje i najviše evropske adrese

Vujović ističe da je dovoljno da javnost uporedi pravi predlog sporazuma koji je poslat svim partijama i medijima sa onim koji je DPS poslao evropskim socijalistima I da će biti očigledna prevara DPS-a
24 komentar(a)
Radna grupa parlamentarnog dijaloga, Foto: Savo Prelević
Radna grupa parlamentarnog dijaloga, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.02.2016. 14:03h

Osim što svakodnevno obmanjuje crnogorsku javnost putem “najamničkih pink-informerovskih fabrika laži”, DPS je pokušao da obmane i najviše evropske adrese slanjem prepravljenog sporazuma o fer i slobodnim izborima, smatraju u SDP-u.

“Slanje nepostojećeg - prepravljenog sporazuma o fer i slobodnim izborima evropskim socijalistima, bez svih onih spornih pitanja koja su bila predmet razgovora, i uz to tvrdnja da je sporazum propao zbog 2 pitanja – predsjednika parlamenta (lidera SDP Ranka Krivokapića) i javnog servisa samo potvrđuje dubinu opravdanog nepovjerenja u ovu partiju,” navodi se u saopštenju međunarodnog sekretara SDP-a Ivana Vujovića.

Vujović ističe da je dovoljno da javnost uporedi pravi predlog sporazuma koji je poslat svim partijama i medijima sa onim koji je DPS poslao evropskim socijalistima I da će biti očigledna prevara DPS-a.

“Kada to uporedi, javnost će jasno vidjeti na što je to DPS pristao na sastanku 19.02. Vidjeće da nijesu sporna ta dva, odnosno jedno pitanje kako lažno tvrde u pismu evropskim socijalistima, već mnogo više od toga. Ne samo 7 uslova, već je po tom dokumentu za DPS neprihvatljivo i ono na što je pristao u pregovorima, kao što je recimo paket zakona iz oblasti medija”, ističe Vujović.

Dodaje da je dobro što su ovoga puta svoju “obmanu i dokumentovali crno na bijelo i u najboljem maniru ratnog DPS iz 90-ih pokazali svoje 'evropsko' lice”.

“Ono lice sukoba sa cijelim svijetom iz vremena ćeranja manjina, 'nepravednih sankcija' i 'ustaša' i 'mudžahedina' u liku SDP, LSCG i drugih iz antiratnog pokreta”, kazao je Vujović.

Na kraju se navodi da je dobro što su time “sami jasno pokazali koliko je Milo Đukanović, sa sve satelitima, govorio 'istinu' kada je rekao da su u pregovorima sporna samo dva pitanja. I upravo zato što znamo da lisica dlaku mijenja ali ćud nikada, tražimo od DPS da nam pismeno potvrdi da li stoji iza riječi svog predsjednika da je, u odnosu na pravi a ne njihov lažni tekst Sporazuma, ostalo sporno samo jedno pitanje – Informativa Javnog servisa.”

Bonus video: