Popović peticijom prkosi svom DPS-u

“Vijesti ” su nedavno objavile da su iz DPS-a zahtijevali da Popović podnese ostavku, ili će u suprotnom biti smijenjen zbog skandala sa računima za smeće
201 pregleda 3 komentar(a)
Rade Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Rade Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.02.2016. 14:21h

Bord direktora Komunalnog preduzeća Tivat juče je konstatovao ostavku Rada Popovića (DPS), a dan ranije počelo je potpisivanje peticije kojom se traži da izvršni direktor ostane na toj funkciji.

Kako tvrde izvori “Vijesti” iz Komunalnog, radnici potpisuju peticiju podrške koju je, navodno, inicirao upravo Popović , i traže da on ostane na čelu firme koju je vodio 13 godina.

Lokalna DPS-SDP uprava već je, međutim, odlučila da Popovića, kao vršilac dužnosti, zamijeni dugogodišnji tehnički direktor Komunalnog Tonko Lukšić (DPS), ali do formalne primopredaje još nije došlo.

Izvor “Vijesti” iz lokalnog DPS-a koji je insistirao na anonimnosti kaže da je takvim ponašanjem Popović praktično “udario šamar sopstvenoj partiji”, iz koje su i navodno zahtijevali da podnese ostavku.

On očekuje da će sa novom upravom u Komunalno preduzeće vjerovatno ući i revizori, koji će pod lupu staviti mnogobrojne navodno sumnjive poslove...

Popović juče nije odgovorao na telefonske pozive “Vijesti”.

Popović je ostavku podnio nakon što je početkom prošle nedjelje izbio skandal sa upućivanjem Tivćanima za 20 odsto uvećanih računa za odvoz smeća za januar.

To je urađeno bez po zakonu obavezne saglasnost Skupštine, kao osnivača.

“Za odluku o ostavci sam se odlučio isključivo vodeći se moralnim i profesionalnim motivima, u situaciji kada je jedan dio politikanske javnosti u Tivtu pokušao da grubo zloupotrijebi jednu tehničku grešku u dnevno političke svrhe. Na taj način su pokušali obesmisliti jedan ozbiljan, veoma zahtjevan i odgovoran posao, koji sam, zajedno sa saradnicima u Komunalnom, uspješno realizovao tokom posljednjih 13 godina”, obrazložio je tada Popović , ne preciziravši na koji dio “dio politikantske javnosti” misli.

“Vijesti” su nedavno objavile da mu je iz vrha tivatskog DPS-a saopšteno da nakon greške, koja se dogodila u vrlo osjetljivo vrijeme - predvečerje lokalnih izbora, mora sam otići, ili će biti smijenjen.

Popović i DPS to nijesu demantovali.

Bord direktora je ostavku uputio na izjašnjenje Skupštini.

Bonus video: