DPS: Abazovića demantuje tekst predloga sporazuma

Abazović je danas ocijenio da je DPS još jednom demonstrirala svoje antievropsko ponašanje, i uz pomoć svojih interesnih grupa koje je politički okružuju, srušila dijalog
13 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Savo Prelević
Dritan Abazović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.02.2016. 20:30h

Tvrdnje potpredsjednika Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića demantuje tekst predloga Sporazuma, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Abazović je danas ocijenio da je DPS još jednom demonstrirala svoje antievropsko ponašanje, i uz pomoć svojih interesnih grupa koje je politički okružuju, srušila dijalog.

Savjet mladih DPS saopštio je da Abazović, izgleda, nije ni pročitao predlog Sporazuma i zahtjeve opozicije koji su u njemu iznijeti, pa potpuno napamet tumači šta je opozicija htjela, a šta je DPS uradila.

„Njegovu tvrdnju da „nijesmo željeli da politički kontrolišemo te institucije (ANB i AEM), što smo i jasno saopštili tokom pregovora, već da ih stavimo u funkciju građana i javnog interesa“ demantuje sam tekst predloga Sporazuma, koji su pisali isključivo Abazovićevi poslodavci i novi koalicioni partneri“, saopštio je Savjet mladih DPS.

Upravo je Abazović, kako navode, taj koji manipulacijama obmanjuje i domaću javnost i evropske zvaničnike. „Jer, prema njegovoj neodrživoj logici u današnjoj izjavi, DPS koja navodno kontroliše sve, sada nudi opoziciji da preuzme tu kontrolu, a „poštena“ opozicija to odbija“.

„Stvar je mnogo jednostavnija – interesnoj grupi kojoj Abazović pripada nikako se ne preuzima odgovornost za vršenje vlasti, a trebalo je po cijenu odbijanja dogovora, makar na kratko, sačuvati funkciju Ranku Krivokapiću. I to je razrješenje čitave „misterije“ o pregovorima u okviru parlamentarnog dijaloga“, kaže se u saopštenju Savjeta mladih DPS.

Bonus video: