Raskid vladajuće koalicije u Herceg Novom?

Dobro obaviješteni o političkim previranjima unutar vladajuće koalicije u Novom tvrde da je sukob među partnerima stalan i da je uglavnom riječ o ucjenama Izbora - manjeg koalicionog partnera, kada je riječ o kadrovskim rješenjima, ali i odlukama o nekim kapitalnim ulaganjima u grad
0 komentar(a)
SO Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
SO Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.02.2016. 16:14h

Vladajuća koalicija DPS i Izbor u Herceg Novom mogla bi biti raskinuta, jer se koalicioni partneri ne mogu dogovoriti oko redosljeda održavanja dvije zakazane, pa odgođene sjednice lokalnog parlamenta. Juče započeti dogovor, uz posredstvo medijatora iz centrale DPS-a, iako najavljen, danas nije nastavljen.

Prema saznanjima “Vijesti”, Izbor insistira da se prvo održi sjednica na kojoj bi za predsjednicu Opštine ponovo trebalo da bude izabrana Nataša Aćimović, dok DPS smatra da sjednica na kojoj bi bila usvojena odluka o budžetu za 2016. godinu ima prioritet.

“Usvajanje budžeta je važnije pitanje od bilo kog personalnog pitanja. Za nas građani, a ne personalna rješenja, imaju prednost”, navedeno je u današnjem saopštenju OO DPS. Klub odbornika DPS Herceg Novi podnio je inicijativu za sazivanje sjednice Skupštine Opštine Herceg Novi koja bi, prema nepotvrđenim informacijama, trebalo da bude održana u petak.

Podsjećamo da je Upravni sud ustvrdio da je Nataša Aćimović nezakonito izabrana na mjesto predsjednice Opštine Herceg Novi. Iz DPS je tada saopšteno da je Odluka o izboru predsjednice poništena iz formalnih razloga i da će Skupština u ponovljenom postupku otkloniti nepravilnosti. Predsjednik OO Slobodan Radović kazao je ranije da je “neophodno dobiti mišljenje da nema spornih momenata u ponovnoj proceduri izbora predsjednika(ce).“

Ponovni izbor Aćimović mogao bi biti doveden u pitanje ako Upravni sud u četvrtak donese presudu da je razrješenje Nikole Nikše Gojkovića, koga je na mjesta predsjednika Opštine “naslijedila” Aćimović, bilo nezakonito.

Dobro obaviješteni o političkim previranjima unutar vladajuće koalicije u Herceg Novom tvrde da je sukob među partnerima stalan i da je uglavnom riječ o ucjenama Izbora - manjeg koalicionog partnera, kada je riječ o kadrovskim rješenjima, ali i odlukama o nekim kapitalnim ulaganjima u grad.

Bonus video: