Jasavić: SDP i Konjević odgovorni što Radonjić nije na vrijeme izabran

"Vrijeme je da konačno autoriteti budu u službi istine, a ne obrnuto. Vrijeme je da autoriteti po funkciji koji plasiraju neistine, čuvajući na taj način svoje lične, partijske pozicije postanu prošlost od čega će korist imati građani Crne Gore i država"
55 pregleda 159 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.02.2016. 14:46h

Socijaldemokratska partija (SDP) i bivši ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević (SDP) su odgovorni što se više od osam mjeseci čekalo da bude izabran rukovodilac specijalnog policijskog odjeljenja, ocijenila je zamjenica predsjednika Pozitivne Crne Gore, Azra Jasavić.

Ona je rekla da je izborom rukovodioca policijskog odjeljenja ispunjen jedan od ključnih zahtjeva Pozitivne i to bez ucjena, uslova i političke trgovine.

Za rukovodioca specijalnog policijskog odjeljenja izabran je Dragan Radonjić.

"Ovim je Pozitivna još jednom pokazala da stvari može pomjerati naprijed i pored klipova koje postavljaju medijski reketaši sa njihovim političkim ispostavama“, kazala je Jasavić na konferenciji za novinare.

Ona je ocijenila da su SDP i Konjević direktno odgovorni za nerješavanje ovog pitanja duže od osam mjeseci.

"Da su bivši ministar unutrašnjih poslova i SDP poznavali jezik dijaloga i međusobnog uvažavanja, umjesto ucjena, političkih pritisaka, političke trgovine i uslovljavanja, rukovodilac policijskog odjeljenja bi bio davno izabran, tačnije u oktobru prošle godine, koji je bio krajnji rok za njegov izbor", poručila je Jasavić.

Ona je navela da ucjene, uslovljavanja i političke trgovina, na koji smo navikli posljednjih 18 godina, moraju postati prošlost, jer je takvo ponašanje kočnica za demokratsku budućnost.

"Vrijeme je da konačno autoriteti budu u službi istine, a ne obrnuto. Vrijeme je da autoriteti po funkciji koji plasiraju neistine, čuvajući na taj način svoje lične, partijske pozicije postanu prošlost od čega će korist imati građani Crne Gore i država", smatra Jasavić.

Na pitanje da li smatra da je rukovodilac policijskog tima postavljen, jer je neko izvršio pritisak na direktora Uprave policije, Slavka Stojanovića, Jasavić je kazala da je on imao suvereno pravo da o tome odlluči.

"Imajući u vidu činjenicu da je glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić zajedno sa vrhovnim državnim tužiocem, Ivicom Stankovićem pokazao spremnost da se uhavati u koštac sa izazovima koji su vezani sa kriminalom i korupcijom na visokom nivou, vjerujem da je ovo rješenje kojim je zaokruženo nešto što je dio rezona slobodne misli i Stojanovića i Katnića“, kazala je Jasavić.

Upitana da prokomentariše izjavu predsjednika parlamenta, Ranka Krivokapića u vezi sa manjinskim partijama, Jasavić je kazala da takva izjava najbolje govori o njemu.

"Više je nego jasno da Krivokapić i SDP u političkom smislu ne bi postojali da nije bilo podrške manjina i manjinskih partija. Svojom izjavom najbolje pokazuje ko je simulirao poštovanje prema manjinskim narodima i ko je simulirao demokratiju u ovoj zemlji", ocijenila je Jasavić.

Bonus video: