Građanski savez HN: Vladajuća koalicija u Herceg Novom prkosi pravnom poretku države

Upozoravaju da je usvajanje budžeta “temeljni akt za normalan rad opštinskih vlasti, njenih službi, i u velikoj mjeri za funkcionisanje čitave lokalne zajednice na opštinskom nivou”
0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.02.2016. 13:54h

Udruženja građana “Građanski savez Herceg Novi” kritikuje odlaganje sjednice SO HN zakazane za 23. februar, na čijem je dnevnom redu bilo predloženo usvajanje opštinskog budzeta za 2016. godinu i donošenje nekoliko drugih važnih odluka za normalno funkcionisanje lokalne zajednice.

“Smatramo da za odlaganje ove sjednice kao i svih skupštinskih odbora na kojima je predhodno trebalo razmotriti prijedlog budžeta i ostalih odluka nije postojao nikakav prihvatljiv opravdavajući razlog,već da je to uslijedilo isključivo kao posljedica revolta jednog dijela odbornika iz sastava vladajuće koalicije. Oni su nezadovoljni odlaganjem sjednice Skupštine zakazane za 22. februar na kojoj je ponovo trebalo da se odlučuje o izboru, ranije nezakonito izabrane predsjednice Opštine (Nataše Aćimović)”, navodi se u saopštenju Građanskog saveza.

Upozoravaju da je usvajanje budžeta “temeljni akt za normalan rad opštinskih vlasti, njenih službi, i u velikoj mjeri za funkcionisanje čitave lokalne zajednice na opštinskom nivou”.

“Ono što posebno zabrinjava je što nosioci društvene odgovornosti, odlažući sjednicu SO zakazanu za 23. februar prkose pravnom sistemu države, jer je razlog kojim su motivisani njihovo nezadovoljstvo što se u skladu sa odlukom nadležnog suda o nezakonitom izboru predsjednice odlaže sjednica zakazna za 22. februar u nastojanju sprečavanja ponovnog nezakonitog izbora”, navodi se u saopštenju i zaključuje da je takvo ponašanje “destruktivno, i da bi “nosioce te pojave trebalo podvrgnuti adekvatnoj društvenoj odgovornosti”.

Bonus video: