SDP: Radonjić izabran pod političkim pritiskom Krivokapića

"Ovo pokazuje da sve vrijeme - 8 mjeseci nije bilo političke volje da se pomogne Specijalnom tužiocu Katniću u efikasnoj borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala"
67 pregleda 17 komentar(a)
SDP, ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
SDP, ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.02.2016. 18:27h

Politički pritisak predsjednika SDP-a Ranka Krivokapića bio je potreban da se izabere šef Specijalnog policijskog tima, saopšteno je iz Socijaldemokratske partije.

Iz te partije je navedeno da je prijedlog za izbor šefa Specijalnog policijskog tima od strane direktora Uprave policije uslijedio odmah nakon optužbi predsjednika SDP-a da DPS mjesecima opstruira izbor šefa ovog tima, a time i samog Specijalnog tužioca u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je danas nakon što je direktor Uprave policije Slavko Stojanović predložio Dragana Radonjića za šefa Specijalnog policijskog tima dao saglasnost za njegovo postavljenje.

"Dobro je da je pod političkim pritiskom konačno odblokiran rad Specijalnog tužioca, ali s druge strane ovo pokazuje da sve vrijeme - 8 mjeseci nije bilo političke volje da se pomogne Specijalnom tužiocu Katniću u efikasnoj borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Takođe ovaj slučaj pokazuje da na ključnim adresama ne postoji iskrena politička volja za uspostavljanje snažne pravne države već se krupna pitanja odlažu, gubi dragocjeno vrijeme i neko očigledno poigrava državnim interesima i našim EU i NATO integracijama", ocijenjeno je iz SDP-a.

Iz SDP-a očeku da sada nećemo biti svjedoci "novog višemjesečnog opstruiranja, ovoga puta šefa Specijalnog policijskog tima".

"Prije svega kod izbora svojih najbližih saradnika koji zajedno sa njim treba da nose ogroman teret borbe protiv korupcije i kriminala", zaključuje se u saopštenju SDP-a.

Bonus video: