Nimanbegu: Odlazak Đeke rješenje krize u Ulcinju

Nimanbegu je kazao da Đeka razvoj grada vidi u sitnim izmjenama planova dok infrastrukturni projekat za razvoj vodovoda i kanalizacije ovog grada od 25 miliona eura ostaje, kako je naveo, zatočen u fioci predsjednika
4 komentar(a)
Genci Nimanbegu, Foto: Arhiva "Vijesti"
Genci Nimanbegu, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.02.2016. 16:08h

Politička kriza u Ulcinju riješiće se odlaskom predsjednika te Opštine, Fatmira Đeke, poručili su iz Force, navodeći da neće podržati nijednu njegovu odluku.

„Još jednom se javno izjašnjavamo da Forca neće podržati nijednu odluku koju Đeka kao odlazeći predjednik želi da realizuje, jer nema više vladajuće većine, i Forca njemu ne daje podršku za predsjednika opštine“, kazao je potpredsjednik Force, Genci Nimanbegu.

On je ocijenio da će se politička kriza u opštini Ulcinj riješiti odlaskom Đeke sa funkcije predsjednika opštine.

„Ali uprkos tome on samo radi da produži svoj boravak na mjestu predsjednika opštine sa ciljem da profitira na svaki način“, dodao je Nimanbegu.

On je naveo u saopštenju da je Đeka pokrenuo inicijativu da se 23. februara održi vanredna sjednica Skupštine Opštine Ulcinj, koja je, kako je dodao Nimanbegu, već 11. februara sazvana od predsjednika skupštine, Fuada Hadžibetija.

Nimanbegu je podsjetio da se ta sjednica nije održala zbog nepostojećeg skupštinskog kvoruma.

„Bez obzira na nedostatak kvoruma, Đeka, koji je i sam potvrdio da skupštinska većina više ne postoji izjavom od 16. novembra 2015. godine, nastavlja igru u političkoj pozorišnoj predstavi i time blokira sve javne institucije, a čiji je rezultat propadanje Ulcinja u svim oblastima“, saopštio je Nimanbegu.

Prema njegovim riječima, Đeka, umjesto da se povuče i otvori put za politički dijalog i rješenje za izlazak iz političke krize u opštini Ulcinj, nastavlja da sa četiri odbornika favorizuje određene interesne grupe i svoje lične političke interese.

Nimanbegu je kazao da Đeka razvoj grada vidi u sitnim izmjenama planova dok infrastrukturni projekat za razvoj vodovoda i kanalizacije ovog grada od 25 miliona eura ostaje, kako je naveo, zatočen u fioci predsjednika.

„Đeka nastavlja sa urušavanjem javnih institucija zarad ličnih političkih interesa, preuzima nadležnosti skupštine, legalizuje divlju gradnju radi kupovine glasova bez ikakvih kriterija i on je političar koji nije shvatio odgovornost koje ima prema građanima kao predsjednik već mu ta funkcija isključivo služi za ostvarivanje politikanskih interesa“, saopštio je Nimanbegu.

Bonus video: