Demokrate: Pokrećemo Inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Novoselu

"Predsjednik opštine bez SDP-a ima podršku svega 12 odbornika DPS-a u Skupštini opštine Tivat", kazao je Vladimir Arsić, predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Tivat
20 komentar(a)
Vladimir Arsić, Foto: Demokratska Crna Gora
Vladimir Arsić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 21.02.2016. 12:55h

Demokratska Crna Gora pokreće Inicijativu za izglasavanje nepovjerenja predsjedniku opštine Tivat Ivanu Novoselu, saopšteno je iz ove partije.

"Saglasno Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu opštine Tivat, Inicijativu za izglasavanje nepovjerenja predsjedniku Opštine može podnijeti najmanje 1/3 odbornika u Skupštini opštine, a Skupština o Inicijativi odlučuje većinom glasova ukupnog broja odbornika. Tivatski parlament broji 32 odbornika, a aktuelnu vlast u Tivtu čine 12 odbornika DPS-a i 5 odbornika SDP-a, dok parlamentrana opozicija već četiri godine broji 15 odbornika. Tako da predsjednik opštine bez SDP-a ima podršku svega 12 odbornika DPS-a u Skupštini opštine Tivat. Polazeći od prethodno iznijetog, a kako sam bio zajednički kandidat cjelokupne opozicije za predsjednika opštine 2014. godine, smatrao sam za shodnim da pokrenem Inicijativu za izglasavanje nepovjerenja predsjednku opštine Tivat", kazao je Vladimir Arsić, predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Tivat.

On je dodao da će inicijativu uputiti na adrese svih opozicionih odbornika u Skupštini opštine koji su, kako navodi Arsić kontinuirano potpuno opravdano kritikovali rad predsjednika opštine.

"Inicijativu ćemo uputiti i na adrese pet odbornika SDP-a, kako bi građani Tivta i građani Crne Gore konačano imali jasnu situaciju i čistu sliku u susret narednim izborima koji nas očekuju kako u Tivtu, tako i u Crnoj Gori. Očekujemo da se u najkraćem mogućem roku naše kolege odrede prema Inicijativi koju ćemo im uputiti, kako bi se stvorile formalne pretpostavke da zajednički procesuiramo Inicijativu za izglasavanje nepovjerenja predsjedniku opštine saglasno Zakonu i Statutu. Nakon čega će opozicija u lokalnom Parlamentu zajedno sa odbornicima SDP-a može smijeniti aktuelnu lokalnu vlast u opštini Tivat", zaključio je Arsić.

Bonus video: