Blažević: Potrebni odgovori i rješenja za probleme crnogorske omladine

Blažević navodi da će se Forum mladih Cdu aktivno uključiti i u izbornu kampanju i Tivtu, kao i u parlamentarne izbore u oktobru
3 komentar(a)
Ivan blažević, Foto: CDU
Ivan blažević, Foto: CDU
Ažurirano: 21.02.2016. 10:10h

Koliko smo shvatili iz izjava poslije "parlamentarnog" dijaloga, parlamentarni izbori će biti održani u oktobru ove godine.

Forum mladih Crnogorske demokratske unije smatra da će politički subjekti svoju ozbiljnost i posvećenost pokazivati i time što će se konkretno baviti pitanjima koja se tiču mladih u Crnoj Gori.

Predsjednik Foruma mladih Cdu Ivan Blažević navodi da su potrebni odgovori i rješenja za mnoge izražene probleme crnogorske omladine.

"Nezaposlenost, obrazovni sistem - naročito u visokoškolskom segmentu, odliv talentovanih i stručnih ljudi, problemi vezani za narkomaniju, napuštanje naših sela ... samo su neke od opterećujućih situacija i pojava o kojima naši političari ne nude djelotvorne programe i solucije. Nastupajući lokalni izbori u Tivtu će takođe biti prilika da se čuje što stranke i udruženja mogu da ponude u vezi nekih od ovih problema. Iako među uspješnijim opštinama, i Tivat se susrijeće sa neskladom i rascjepom između onog što je projektovani i željeni razvoj, s jedne, i onoga što su realne mogućnosti, šanse i perspektiva mladih u toj crnogorskoj opštini, s druge strane", navodi Blažević.

On dodaje da će se Forum mladih Cdu aktivno uključiti i u izbornu kampanju i Tivtu, kao i u parlamentarne izbore u oktobru.

"Potenciraćemo ono što je jedna od ideja-vodilja naše Cdu: Crnoj Gori su potrebne promjene, ali ne bilo kakve, sa bilo kime i sa bilo koje strane. Našoj zemlji i našoj omladini su potrebne promjene i reforme koje će sačuvati naše vrijednosti, evropsku i atlansku orijentaciju, ali i omogućiti napredak i obezbijediti perspektivu za generacije koje nastupaju", zaključuje Blažević.

Bonus video: