"POTREBNE DODATNE KONSULTACIJE"

Sjednica SO Herceg Novi odložena na zahtjev DPS-a

Iz Izbora koji sa DPS vrši vlast u Herceg Novom saopšteno je da je sjednica SO odložena bez konsultacije sa njihovim odborničkim klubom
80 pregleda 5 komentar(a)
Slobodan Radović Krušo, Foto: DPS Herceg Novi
Slobodan Radović Krušo, Foto: DPS Herceg Novi
Ažurirano: 18.02.2016. 17:41h

Sjednica SO Herceg Novi zakazana za 22. februar na kojoj je trebalo da bude izabran(a) predjsednik(ca) Opštine odložena je na zahtjev DPSa.

Predsjednik hercegnovskog OO DPS Slobodan Radović Krušo ističe da su potrebne dodatne konsultacije i da oni "kao odgovorna partija, prvenstveno zbog građana, moraju da utvrde sve okolnosti kako ne bi bilo nikakve dileme oko zakonitosti izbora predsjednika(ce) Opštine, odnosno tumačenja Zakona o lokalnoj samoupravi i Statuta Opštine Herceg Novi".

Upravni sud je nakon tužbe Građanskog saveza, poništio odluku kojom je 6. avgusta prošle godine Nataša Aćimović (Izbor) izabrana za predsjednicu opštine Herceg Novi.

Iz Izbora koji sa DPS vrši vlast u Herceg Novom saopšteno je da je sjednica SO odložena bez konsultacije sa njihovim odborničkim klubom.

"Mi ćemo o ovakvom ponašanju našeg koalicionog partnera zauzeti stav i obavjestiti o tome javnost. Svakako da ovakvi potezi DPS-a mogu da ugroze unutarkoalicione odnose i već ih ugrožavaju, ocijenio je za Radio Herceg Novi predsjednik Odborničkog kluba Izbor Mladen Ivanović.