Alternativa: Pozivanje na linč naših članova je nedopustivo

"Zahvaljujući saopštenjima i ocjenama DPS-a, BS-a, LP-a, CDU-a, Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Centra za građansko obrazovanje - Alternativa je došla u situaciju da mora da se brani od napada"
42 komentar(a)
Alternativci, posjeta Pajoviću, Foto: Alternativa Crna Gora
Alternativci, posjeta Pajoviću, Foto: Alternativa Crna Gora
Ažurirano: 17.02.2016. 16:39h

Grupa Alternativa Crna Gora najavila je da će pokrenuti postupak pred nadležnim institucijama protiv organizacija, pojedinaca i udruženja koji budu javno iznosili optužbe i ocjene o radu i postupcima te grupe u slučaju koji su nazvali "čestitka".

Performans grupe Alternativa čiji su članovi išli u kućnu posjetu lideru Pozitivne Crne Gore Darku Pajoviću osudile su pojedine političke partije, kao i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i zaštitinik ljudskih prava i sloboda.

Iz Alternative su istakli da je jedan od postulata njihovog rada "poštovanje Zakona Crne Gore".

"Pozivanje na "linč" članova Alternative, bez zakonskog osnova je - nedopustivo. Alternativa je pratila internet i medijski protok ovih dana i primjetili smo da se u optužbama na naš račun niko nije pozvao na Zakon. Podsjetićemo da je Crna Gora pravno uređena zemlja i da se "šta smije a šta ne smije" jasno definiše zakonom. Jednu lijepu želju, da se zahvalimo Pajoviću na usluzi koju je učinio Crnoj Gori, razne partije i udruženja su izvrgli ruglu i time od naše iskrene namjere napravili ironiju", navodi se u saopštenju.

Pitaju se "kako sada javnosti Crne Gore dokazati da su članovi Alternative iskreno otišli na čestitku kod Pajovića?!"

"Zahvaljujući saopštenjima i ocjenama DPS-a, BS-a, LP-a, CDU-a, Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Centra za građansko obrazovanje - Alternativa je došla u situaciju da mora da se brani od napada (medijskih). Nijedan od ovih organizacija i partija nije navela zakonski osnov svojih optužbi. Pozivanje na "linč", bez pravnog osnova, je pokazalo (vrlo jasno) koliko se te partije i organizacije zalažu za pravnu državu. Napomenućemo samo to da je sav "dokazni" materijal u ovom slučaju dala sama Alternativa. Takođe, u razgovoru sa policijom, mi smo ispravili službenu zabilješku i dali prave učesnike tog događaja (policija je ispravno identifikovala samo 2 od 4 osobe) i sve informacije o istom", navodi se između ostalog u saopštenju grupe Alternativa Crna Gora.

Bonus video: