SD: Očekujemo efikasno procesuiranje organizatora performansa protiv Darka Pajovića

"Ovakva vrsta aktivnosti sigurno se ne može okarakterisati ni kao građanska hrabrost, niti političko iznošenje stava, već isključivo kao opasan i nedopustiv način da se neistomišljenici zastraše"
19 komentar(a)
Alternativci, posjeta Pajoviću, Foto: Alternativa Crna Gora
Alternativci, posjeta Pajoviću, Foto: Alternativa Crna Gora
Ažurirano: 16.02.2016. 14:50h

Socijaldemokrate Crne Gore najoštrije osuđuju neprihvatljivi performans grupe građana «Alternativa Crna Gora», te očekuju da će se pronađeni počinioci u skladu sa zakonom procesuirati i adekvatno kazniti, navodi se u saopštenju SD.

“Kao partija koja baštini osnovne ideje slobode mišljenja i kreativnog izražavanja stava, moramo razdvojiti ukus od neukusa, te naglasiti da se zadiranje i ugrožavanje tuđe slobode, sigurnosti i privatnog integriteta nikako ne može nazvati performansom, pa taj čin treba najoštrije osuditi i adekvatno kazniti. Ovakva vrsta aktivnosti sigurno se ne može okarakterisati ni kao građanska hrabrost, niti političko iznošenje stava, već isključivo kao opasan i nedopustiv način da se neistomišljenici zastraše. Zato očekujemo da će nadležni državni organi, pravovremeno i profesionalno reagovati i sankcionisati počinioce ovog djela, kako se slične situacije ne bi ponavljale u budućnosti’’ - saopštili su iz Socijaldemokrata Crne Gore.

Naglašavajući da postoji dovoljno načina i prostora da se nezadovoljstvo, politički ili bilo koji drugi stav javno izrazi, iz te partije poručuju da "crtanje meta", kao i "narušavanje sigurnosti porodičnog doma" nikako nije demokratski postupak, i da se mora jasno uspostaviti granica dozvoljenog izražavanja javnog neslaganja sa političkim postupcima bilo koje partije.

Bonus video: