Đukanović čestitao Vučiću Dan državnosti Srbije

"Vjerujem da dijelimo zadovoljstvo zbog toga što se uprkos raznim izazovima bilateralni odnosi i saradnja u kontinuitetu razvijaju uzlaznom linijom, na osnovama tradicionalne bliskosti i povezanosti Crne Gore i Srbije", piše u čestitki Đukanovića
5 komentar(a)
Milo Đukanović, Aleksandar Vučić, Foto: Beta/AP
Milo Đukanović, Aleksandar Vučić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.02.2016. 17:13h

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović čestitao je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću 15. februar – Dan državnosti Srbije.

Đukanović je Vučiću uputio iskrene čestitke i najbolje želje za napredak i dobrobit Srbije i njenih građana.

„Vjerujem da dijelimo zadovoljstvo zbog toga što se uprkos raznim izazovima bilateralni odnosi i saradnja u kontinuitetu razvijaju uzlaznom linijom, na osnovama tradicionalne bliskosti i povezanosti Crne Gore i Srbije, i zajedničkih strateških ciljeva koji danas dodatno povezuju naše zemlje i narode. Dalji progres u pregovaračkom procesu sa EU otvara za to nove mogućnosti. To je istovremeno i snažan doprinos jačanju regionalne stabilnosti, čemu su do kraja posvećeni i Podgorica i Beograd. Siguran sam da je poziv Crnoj Gori za članstvo u NATO dodatna garancija u tom pravcu. Sve ovo zajedno predstavlja stabilan okvir za realizaciju krupnih projekata od zajedničkog interesa u putnoj, željezničkoj i energetskoj infrastrukturi, za širi razvoj ekonomskih odnosa, i svestrane saradnje u svim oblastima“, navodi se u čestitki Đukanovića.

Predsjednik Vlade Crne Gore je pozvao Vučića da u cilju jačanja političkog dijaloga i daljeg unapređenja saradnje posjeti Crnu Goru tokom ove godine, u kojoj Crna Gora slavi prvu deceniju od obnove nezavisnosti.

Bonus video: