"Kovačević partner u portalu koji će se baviti dešavanjima prećutanim u masovnim medijima"

OIsnivačica portala je Sibel Edmonds koja je jedno vrijeme radila u FBI-ju i u američkoj javnosti je poznata kao borkinja protiv korupcije u državnim institucijama, a posebno u obavještajnim službama
72 pregleda 2 komentar(a)
Filip Kovačević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Filip Kovačević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.02.2016. 10:16h

Prof. dr Filip Kovačević, predsjednik UO Pokret za neutralnost Crne Gore, je pozvan da učestvuje kao partner i viši analitičar u konstituisanju međunarodnog multimedijskog veb portala NEWSBUD sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), saopšteno je iz Pokreta za neutralnost.

"Funkcionisanje ovog portala će biti zasnovano na finansiranju od strane običnih građana i građanki širom svijeta koji žele integritet i objektivnost u medijskom izvještavanju. Portal neće prihvatati bilo kakve reklame i korporativna sponzorstva. Biće posvećen istraživačkom novinarstvu i baviće se svim onim aspektima međunarodnih političkih i ekonomskih dešavanja koja su prećutana ili lažno predstavljena u masovnim medijima zbog njihovih bliskih veza za državnim i paradržavnim strukturama čiji je interes manipulacija i širenje političke propagande", navodi se u saopštenju Pokreta za neutralnost .

U saopštenju se dodaje da je osnivačica portala Sibel Edmonds koja je jedno vrijeme radila u FBI-ju i u američkoj javnosti je poznata kao borkinja protiv korupcije u državnim institucijama, a posebno u obavještajnim službama.

"Inicijalni tim portala se sastoji od poznatih američkih i inostranih novinara, kao što su Peter B. Collins i Pepe Escobar, kao i od poznatih blogera i analitičara. Portal je otpočeo sa kontinuiranom kickstarter kampanjom čiji je cilj da se obezbjede sredstva za nesmetano funkcionisanje. Očekuje se prikupljanje oko milion američkih dolara i početak rada u septembru 2016.," zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: