DPS Kolašin: Neodgovornost i nesposobnost lokalne vlasti ojačana nezakonitošću

Iz te stranke podsjećaju da je već četvrti mjesec od kada je, uz partnerstvo Vlade Crne Gore, realizovan kredit, a kako kažu ne vidi se ni jedan pomak na društvenoj sceni Kolašina
65 pregleda 10 komentar(a)
KIolašin, Foto: Dragana Šćepanović
KIolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 14.02.2016. 15:34h

Rješenja Upravne inspekcije, kojima je, zbog nezakonitog zasnivanja radnog odnosa, zabranjen rad istaknutim funkcionerima koalicije Demokratski front (DF) - Socijalistička narodna partija (SNP) - Socijaldemokrtaska partija (SDP) još jedna su potvrda neodgovornosti lokalne vlasti prema građanima Kolašina. To su, između ostalog, naveli u saopštenju iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS). Iz te stranke tvrde da je „kombinacija neodgovornosti i nesposobnosti koja karakteriše kolašinsku vlast, sada ojačana i nezakonitošću“.

„Odgovorne oblasti opšte uprave, Komunalne policije i Službe zaštite i spasavanja, pokrivene su kadrovima koji ne ispunjavaju zakonske uslove. Na to kršenje zakona pristala je Željka Vuksanović, predsjednica Opštine, ali i imitatori odgovornosti koji su bili na čelu tih organa znajući da nezakonito sjede u funkcionerskim stolicama, Na sve te nezakonitosti je upozoravao Opštinski odbor DPS-a“, piše u saopštenju kolašinske DPS.

Oni tvrde da je sada, kako su napisali, pala maska legalnog i zakonitog koju je aktuelna vlast ponudla građanima Kolašina umjesto razvoja, investicija, novih radnih mjesta. Iz OO DPS kostatuju i da je „istorija vršenja vlasti koalcije DF-SNP-SDP - istorija izgovora za svoju nesposobnost“.

„Na ustima im je samo jedna rečenica – dugovi prethodne vlasti. Imaju pravo na nerad, na nezakonitost, na neodgovornost jer tu su – dugovi prethodne vlasti. Nema investitora, nema rekonstruisanih ulica, nema seoskih puteva jer tu su – dugovi prethodne vlasti. Za nezakonite radne odnose Sekretara za opštu upravu, načelnika Komunalne policije, načelnika Službe zaštite, krivi su – dugovi stare vlasti", piše u saopštenju OO DPS.

Iz te stranke podsjećaju da je već četvrti mjesec od kada je, uz partnerstvo Vlade Crne Gore, realizovan kredit, a kako kažu ne vidi se ni jedan pomak na društvenoj sceni Kolašina. Vladajuća koalicija je, tvrde iz, u Kolašinu opozicione DPS, „ispalaćivala plate sebi, nezakonito „obaviješteni“ radnici da su ostali bez posla, a kredit koji će vraćati građani Kolašina narednih 15 godina, iskorišten je da se radnicima ponude podjele i obmane“

„Posebna nepravda je učinjena prema Komunalnom preduzeću i njegovim radnicima. Nijesu im plaćeni dugovi, ponuđena im je otpremnima koja je više nego duplo manja od one koja je ponuđena radnicima lokalne uprave. Štrajk radnika Komunalnog preduzeća, koji su javno istakli da su tokom „štrajkačkog ljeta“ podržavali lokalnu vlast, je potvrda u kojoj mjeri su obmanuti i izigrani građani Kolašina od strane heterogene, neodgovorne i nesposobne rukovodeće kolašinske garniture koja najviše voli svoje mandate, svoje sujete i svoje interese", zaključuju iz OO DPS.

Bonus video: