Građanski savez: Posjeta Nataše Aćimović Sloveniji moze dovesti do diplomatskog nesporazuma

“Kako imenovana nema legitimitet da u zvaničnim odnosima predstavlja Opštinu Herceg Novi, to nastavljanje posjete u ovom smislu može da izazove štetne poslijedice ne samo za Opštinu Herceg Novi već i za njene domaćine, a kao krajnja negativna poslijedica može dovesti i do diplomatskog nesporazuma između dvije države”, navodi se u saopštenju Građanskog saveza
80 pregleda 1 komentar(a)
NAtaša Aćimović
NAtaša Aćimović
Ažurirano: 10.02.2016. 15:31h

Građanski savez poručuje da se odmah mora prekinuti zvanična posjeta Nataše Aćimović Sloveniji, jer je Upravni sud utvrdio da je Aćimović nezakonito izabrana za predsjednicu Opštine Herceg Novi.

“Kako imenovana nema legitimitet da u zvaničnim odnosima predstavlja Opštinu Herceg Novi, to nastavljanje posjete u ovom smislu može da izazove štetne poslijedice ne samo za Opštinu Herceg Novi već i za njene domaćine, a kao krajnja negativna poslijedica može dovesti i do diplomatskog nesporazuma između dvije države”, navodi se u saopštenju Građanskog saveza.

Upravni sud je poništio odluku kojom je prošle godine Nataša Aćimović izabrana za gradonačelnicu.

Podsjećamo da su Nataša Aćimović i savjetnica za kulturu koordinatorka kandidature Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine, Nataša Martić, boravile u Mariboru, a posjetile su i Velenje i Ljubljanu. Radna posjeta osmišljena je zbog razmjene iskustava i primjera najbolje prakse koju je Maribor imao 2012. kada je bio Evropska prijestonica kulture.

Bonus video: