Knežević: Prvi crnogorsko-ruski dokument nakon sramnog pridruživanja Crne Gore sankcijama

Kako je saopšteno iz DNP-a, Knežević je ponovio stav da je za Crnu Goru vojna neutralnost najbolji bezbjednosni okvir
66 pregleda 30 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2016. 15:34h

Lideri Demokratske narodne partije (DNP) i ruske partije Rodina, Milan Knežević i Aleksej Žuravljev, potpisali su u Moskvi Memorandum o saradnji između dvije stranke.

Kako je saopšteno iz DNP-a, Knežević je ponovio stav da je za Crnu Goru vojna neutralnost najbolji bezbjednosni okvir, preko kojeg bi nastavila evropske integracije ali i s jednakim intenzitetom razvijala najbolje moguće odnose sa Rusijom.

Knežević je, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo što je potpisani Memorandum o saradnji sa Rodinom „prvi crnogorsko-ruski dokument između dvije države nakon sramnog pridruživanja Crne Gore sankcijama protiv Rusije“.

„Kao dokaz bratskih i prijateljskih odnosa naših naroda, Knežević je uputio poziv Dmitriju Rogozinu, osnivaču i Alekseju Žuravljevu, predsjedniku partije Rodina, da posjete Crnu Goru i uvjere se u većinske simpatije crnogorskog naroda prema Rusiji“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je lider DNP-a u svom pozivu posebno potencirao crnogorske korijene Rogozina, istakavši da bi njegov dolazak u Crnu Goru bio "i svojevrstan povratak korijenima, na ponos svakog slobodoljubivog crnogorskog građanina“.

Galerija

Bonus video: