SNP: Moramo da spašavamo Dritana od Dritana

Treba poštovati većinsku volju građana Crne Gore i demokratske standarde
74 pregleda 100 komentar(a)
Slađana Kaluđerović, Foto: SNP
Slađana Kaluđerović, Foto: SNP
Ažurirano: 06.02.2016. 15:24h

Verbalno zalaganje člana pokreta URA, Dritana Abazovića za slobodne i demokratske izbore valjda ne podrazumijeva da se zloupotrebom tog instituta izbjegne i neposredno izjašnjavanje građana Crne Gore o ulasku u NATO, izjavila je Slađana Kaluđerović, portparolka SNP-a.

Abazović je ranije izjavio da je zahtjev Socijalističke narodne partije (SNP) da se istog dana održe parlamentarni izbori i referendum o članstvu u NATO-u, netaktički je i pravno i tehnički nedorečen stav.

Kaluđerović je kazala da treba poštovati većinsku volju građana Crne Gore i demokratske standarde i da se zato SNP zalaže za održavanje referenduma o članstvu u NATO vojni savez.

"Da je bilo ko drugi negativno reagovao na našu ideju o istovremenom održavanju fer i slobodnih izbora i referenduma o ulasku u NATO vojni pakt, ne bi se oglašavali, ali pošto je Abazović potrčao da bude prvopozvani da to uradi, onda moramo da spašavamo Dritana od Dritana", kazala je Kaluđerović.

Ona je podsjetila na izjave Abazovića po pitanju NATO-a da “nije dobro prkositi narodnoj volji“, kao i da se „građani ni u kom slučaju ne smiju zaobići kada je ova važna odluka u pitanju“.

"Plan DPS-a je da priča o parlamentarnim izborima bude opterećena razlikama ko je za, a ko protiv članstva u NATO. To što se stav DPS-a o NATO poklapa sa stavom URE, ne mora značiti da su DPS i URA isto", kazala je Kaluđerović.

Bonus video: