Vujanović - Hloben: Slovačka će ubrzati pristupne pregovore Crne Gore

Hloben je istakao da će, kao rezidentni ambasador, doprinijeti bliskim odnosima dvije države i podstaći saradnju u oblasti ekonomije
0 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Predsjednik.me
Filip Vujanović, Foto: Predsjednik.me
Ažurirano: 04.02.2016. 14:29h

Slovačka će, kao predsjedavajuća država Evropske unije (EU) u drugoj polovini ove godine, ubrzati pristupne pregovore Crne Gore prema EU, poručio je novoimenovani ambasador Slovačke Roman Hloben.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma slovačkog ambasadora.

„Vujanović je iskazao poštovanje Slovačkoj za podršku i pomoć Crnoj Gori u evropskim i evroatlanskim integracijama Crne Gore“, saopšteno je iz kabineta Vujanovića.

Vujanović je rekao da očekuje da će Slovačka doprinijeti brzini pristupanja i naglasio značaj pristupnih pregovora Crne Gore za članstvo u NATO.

„Bilateralni odnosi su šansa da se ekonomska saradnja proširi zajedničkim aktivnostima Međuvladine komisije, koja bi identifikovala i ubrzala realizaciju ekonomske saradnje“, kazao je Vujanović.

Hloben je istakao da će, kao rezidentni ambasador, doprinijeti bliskim odnosima dvije države i podstaći saradnju u oblasti ekonomije.

„Crna Gora je lider evropskih i evroatlanskih integracija i očekujem da će Slovačka, kao predsjedavajuća EU u drugoj polovini ove godine, biti u prilici da ubrza pristupne pregovore Crne Gore prema EU“, kazao je Hloben.

On je naglasio vrijednost NATO integracije koja, uz svoju bezbjednosnu dimenziju, ima i ekonomski i politički značaj.

Bonus video: