Lekić: Neka se Đukanović dobro pripremi, imamo ozbiljnu platformu

"Napravili smo veliki i dug spisak , gdje mi mislimo “po dubini” da je neophodno da opozicija uđe. Riječ je o bar petnaestak institucija"
113 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Dragana Šćepanović
Miodrag Lekić, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 31.01.2016. 18:38h

Opštinski odbor (OO) DEMOS-a formiran je i u Kolašinu, a za predsjedinka je izabran Dragoljub Novićević. Predsjednica Izvršnog odbora (IO) DEMOS-a u tom gradu biće Neda Bogavac, dok predsjedništvo čine Zorka Popović, Vlado Šćepanović i Novica Dragojević.

Ta stranka je u Kolašinu je organizovala i multiforum "Demos-pogled i pravo na budućnost”.

“Naša poruka Đukanoviću je da se dobro pripremi da razgovara o formiranju prave prelazne Vlade, jer ovo sada nije takva Vlada. Ovo sada je trik. Mi ćemo se pojaviti sa ozbiljnom platformom, koja sadrži dva dijela. Jedan je rezime sinteza urađenog tokom rada u radnoj grupi. Drugi je predlog i zahtjev za formiranje prelazne Vlade i otkrivanje da nećemo ulaziti u trik ministarstva i ministara , koji mogu biti “engleske kraljice”. Napravili smo veliki i dug spisak , gdje mi mislimo “po dubini” da je neophodno da opozicija uđe. Riječ je o bar petnaestak institucija. – kazao je lider DEMOS-a Miodrag Lekić na forumu u Kolašinu.

Objašnjavajući simaptizerima DEMOS-a zbog čega se ta stranka sada sarađuje Socijaldemokrastkom partijom (SDP), Lekić je kazao da se “komunicira i koordinira u opoziciji sa onima koji to žele”. To je, naglasio je on, jedini kriterijum i ne prejudicira koalicije.

“Demos nije ni sa kim u nikavoj institucionalnoj povezanosti, ne radi se ni kakavoj koaliciji ni sadašnjoj ni budućoj. Težnja je da se dogovaramo, držeći cijelo vrijeme autonomnost DEMOS-a. Tu je sada i SDP. Politika je racionalna djelatnost. Oni su iz vlasti prešli u opoziciju i ako se pridružuju da glasovima oborimo ovu vlast, to ne možemo da ne primijetimo i analiziramo, ne možemo da ne uspostavimo dijalog", objasnio je lider DEMOS-a.

Kolašinski DEMOS je svečano otvorio i partijske kancelarije, a na koktelu organizovanim tim povodom, među gostima su bili i predsjednica Opštine Kolašin Željka Vuksanović (SDP) i predsjednik Skupštine Aleksandar Dožić (Demokratski front).

Bonus video: