SNP: Sve parlamentarne stranke da obezbijede uslove za prve fer i slobodne izbore

U atmosferi konstruktivnog dijaloga neophodno je doći do rješenja kojima bi se omogućilo poštovanje Člana 2 Ustava Crne Gore, koji propisuje da "ne može se uspostaviti, niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima, u skladu sa zakonom", kazali su iz SNP
8 komentar(a)
SNP logo, Foto: Printscreen
SNP logo, Foto: Printscreen
Ažurirano: 31.01.2016. 16:56h

Izvršni odbor Glavnog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) održao je danas Devetu sjednicu na kojoj je razmatrao neophodnost odgovornog odnosa svih političkih snaga u Crnoj Gori prema krajnje teškom i dramatičnom socio-ekonomskom stanju u zemlji, nezadovoljavajućim rezultatima u borbi protiv kriminala i korupcije, kao i neminovnosti obezbjeđivanja uslova za održavanje fer i slobodnih izbora, saopšteno je iz te partije.

"Polazeći od Inicijative predsjednika parlamentarnih stranaka od 30. januara 2015. godine za formiranje legitimne Vlade prelaznog karaktera, pozivamo sve parlamentarne stranke da svojim aktivnim doprinosom i neposrednim učešćem obezbijede uslove za održavanje prvih fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori. U atmosferi konstruktivnog dijaloga neophodno je doći do rješenja kojima bi se omogućilo poštovanje Člana 2 Ustava Crne Gore, koji propisuje da "ne može se uspostaviti, niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima, u skladu sa zakonom", kazali su iz SNP.

Iz ove partije poručuju da su spremni da daju puni doprinos prevazilaženju aktuelne političke i institucionalne krize, u skladu sa jasno definisanim principima djelovanja parlamentarne opozicije vezano za stvaranje uslova za fer i demokratske izbore, a u saglasnosti sa zahtjevima saopštenim na opštenarodnom protestu 24. oktobra 2015. godine.

Bonus video: